Recital de poezie cu ocazia Zilei Limbii Române: Ileana Malancioiu si Emil Brumaru

Evenimentul va avea loc în cadrul Prelegerilor Academiei, vineri, 31 august, începând cu ora 10, în Aula Filialei Iași a Academiei Române (Strada Carol I, nr. 8).

Moderatori: Acad. Bogdan C. Simionescu si Bogdan Crețu

”Am fi putut să vă invităm la o sesiune științifică, în cadrul căreia noi, lingviștii, am fi încercat să vă convingem despre cât de importantă a fost și este limba română pentru istoria și identitatea noastră, la un loc sau în parte. Rămânem datori.

Am fi putut sa cităm din Heidegger sau măcar din Eugenio Coșeriu, care spun, în esență, cam același lucru: poezia este locul în care limba întâlnește ființa sau momentul de maximă intensitate și virtuozitate pe care îl poate atinge o limbă. Promitem să facem referințele de rigoare în lucrările științifice viitoare.

Am fi putut să discutăm despre cum suferă limba română în ultimele zeci de ani, despre cum o schilodim, despre cum o siluiesc politicienii și alte figuri publice. O lăsăm pe altă dată.

Pentru că preferăm să vă invităm la o întâlnire cu doi dintre cei mai mari poeți ai literaturii române contemporane, prin care limba română redevine ea însăși, în cea mai bună ipostază a ei: Ileana Mălăncioiu și Emil Brumaru. Vă așteptăm vineri.”

 

INFO

Academia Romana

Bulevardul Carol I, nr. 8, Iași

www.acadiasi.ro

www.facebook.com/acadiasi

PE ACEEASI TEMA:

45 de recitaluri de poezie în weekend-urile lunii august

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Andreea Raicu își lansează cartea la Cărturești Palas Mall

Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”: pian, canto si muzica de camera

Părinții copiilor digitali sunt invitați să se înscrie la o nouă ediție de ateliere Smart Parents

Documentarul Dacii Liberi proiectat la Iași

Scrie un comentariu: