Recital de pian sustinut de Alessio Cina/ 6 decembrie

Recital de pian sustinut de Alessio Cina/ 6 decembrie afisUniversitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi vă invită la Recitalul de pian susţinut de ALESSIO CINA, joi, 6 decembrie, ora 19, în Sala „Eduard Caudella“, sediul central al universitatii din str. Cuza Vodă nr. 29 (Casa Balş),  în cadrul Stagiunii 2012-2013.

Prezintă: Florin Luchian (doctorand muzicologie)

În program:

Franz Joseph Haydn
Sonata în do major, Hob.XVI/50
Franz Liszt
Années de pèlerinage: Deuxième année – Italie
– Sposalizio
– Sonetto op.104 del Petrarca
– Après une lecture de Dante – Fantasia quasi Sonata
Rigoletto Paraphrase de Concert, S.434
Heitor Villa – Lobos
Impressões Seresteiras

Intrarea este liberă!

DESPRE

Alessio Cinà s-a născut la Palermo, la sfârşitul lunii decembrie 1983. La 14 ani, el a “descoperit” muzica clasica şi a început să studieze pianul cu vărul său, Joseph, profesor asistent la Teatro Massimo din Palermo. A fost admis la Conservatorul din Bellini Palermo, unde a început studiile universitare cu Alfonsina Campisano. Participă la cursuri de master predate de către Michael Marvulli, Pastorino Ennio, Ann Pang Li, Balzani Vincenzo şi timp de doi ani a studiat cu Plano Roberto.

A obținut Premiul I la Concursul de pian “Premio Sollima Eliodoro” și premii importante la concursuri de pian precum “Citta di Palermo”, ediţia a treisprezecea şi City of Caccamo, a douăsprezecea ediţie. Împreună cu Sergio Tornatore a fondat în octombrie 2006, Asociaţia Culturală Ethos-ul Muzical din Bagheria.

În aprilie 2009 a cântat alături de orchestra de camera “The Harmonics ” la a XI-a Săptămână Naţională a Culturii sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii, în secţiunea de excelenţă. În 2010 el a interpretat împreună cu “Sicylian Brass Orchestra” celebra “Rapshody in Blue” de Gershwin.

INFO

www.arteiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția “Poveste sentimentală” | Galeria de artă “Th. Pallady”

Atelier de decorat ouă în cadrul Atelierelor DICE de la Palatul Culturii

Se lanseaza BOLD SCHOOL, un proiect educational online dedicat New Media

Expoziția “Dacă vreau să flutur, fluturi…” | Iulius Mall Iasi

Scrie un comentariu: