Recital de pian sustinut de Alessio Cina/ 6 decembrie

Recital de pian sustinut de Alessio Cina/ 6 decembrie afisUniversitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi vă invită la Recitalul de pian susţinut de ALESSIO CINA, joi, 6 decembrie, ora 19, în Sala „Eduard Caudella“, sediul central al universitatii din str. Cuza Vodă nr. 29 (Casa Balş),  în cadrul Stagiunii 2012-2013.

Prezintă: Florin Luchian (doctorand muzicologie)

În program:

Franz Joseph Haydn
Sonata în do major, Hob.XVI/50
Franz Liszt
Années de pèlerinage: Deuxième année – Italie
– Sposalizio
– Sonetto op.104 del Petrarca
– Après une lecture de Dante – Fantasia quasi Sonata
Rigoletto Paraphrase de Concert, S.434
Heitor Villa – Lobos
Impressões Seresteiras

Intrarea este liberă!

DESPRE

Alessio Cinà s-a născut la Palermo, la sfârşitul lunii decembrie 1983. La 14 ani, el a “descoperit” muzica clasica şi a început să studieze pianul cu vărul său, Joseph, profesor asistent la Teatro Massimo din Palermo. A fost admis la Conservatorul din Bellini Palermo, unde a început studiile universitare cu Alfonsina Campisano. Participă la cursuri de master predate de către Michael Marvulli, Pastorino Ennio, Ann Pang Li, Balzani Vincenzo şi timp de doi ani a studiat cu Plano Roberto.

A obținut Premiul I la Concursul de pian “Premio Sollima Eliodoro” și premii importante la concursuri de pian precum “Citta di Palermo”, ediţia a treisprezecea şi City of Caccamo, a douăsprezecea ediţie. Împreună cu Sergio Tornatore a fondat în octombrie 2006, Asociaţia Culturală Ethos-ul Muzical din Bagheria.

În aprilie 2009 a cântat alături de orchestra de camera “The Harmonics ” la a XI-a Săptămână Naţională a Culturii sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii, în secţiunea de excelenţă. În 2010 el a interpretat împreună cu “Sicylian Brass Orchestra” celebra “Rapshody in Blue” de Gershwin.

INFO

www.arteiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: