Recital de pian, susţinut de Rostislav Yovchev

Recital de pian, susţinut de Rostislav Yovchev/ Afis IasiUniversitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi are bucuria de a vă face cunoscut Recitalul de pian, susţinut de ROSTISLAV YOVCHEV (Directorul Departamentului Pian la Academia Naţională de Muzică “Prof. Pancho Vladigerov” Sofia, Bulgaria)joi, 18 aprilie, ora 19, în Sala „Eduard Caudella“, sediul central al universităţii din str. Cuza Vodă nr. 29 (Casa Balş),  în cadrul Stagiunii 2012-2013.

  • Intrarea este liberă!

ROSTISLAV YOVCHEV

Rostislav Yovchev a început să studieze pianul, încă de la vârsta de 6 ani, fără să știe că muzica ar putea deveni vocația sa. El a continuat să studieze muzica în liceu și apoi a absolvit Academia Națională de Muzică „Pancho Vladigerov” la clasa Atanas Kurtev. Aceasta a fost pentru Rostislav Yovchev o perioadă în care a câştigat o serie de premii importante. În colecția sa se numără chiar și premiul unic pentru Cea mai bună interpretare de muzică spaniolă la Festivalul de la Santiago de Compostela, Spania.

Întrebat fiind într-un interviu despre calitățile de care are nevoie un muzician pentru o cariera de succes, Rostislav Yovchev a mărturisit: “Pentru mine, succesul real al unui muzician este îmbogățirea constantă a repertoriului. Este foarte importantă cunoașterea diverselor stiluri și epoci, căci talentul trebuie să fie susținut de teorie, pentru a avea succes”.

Actualmente Rostislav Yovchev este Directorul Departamentului Pian de la Academia Națională de Muzică „Pancho Vladigerov” din Sofia, Bulgaria, susţinând o serie de masterclass-uri în numeorase instituţii de profil din întreaga lume.

INFO

www.arteiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: