Recital de pian: Pavlos Yallourakis[Paris]

recital pian

Avem deosebita bucurie de a vă invita joi, 21 aprilie 2016, ora 20.00, în sala „Eduard Caudella” (Casa Balș), la recitalul instrumental din cadrul stagiunii camerale a Universității de Arte „George Enescu” din Iași, susținut de pianistul Pavlos Yallourakis – profesor la „École Normale de Musique” din Paris.

Într-o interpretare de excepție, periplul sonor va include lucrări de Fr. Chopin, Fr. Liszt și S. Prokofiev.

Născut în Grecia, în 1974, Pavlos Yallourakis a început studiile de pian la vârsta de 5 ani. După obținerea Premiului I la Conservatorul Național din Atena, a continuat studiile la Universitatea de Arte George Enescu din Iași – România, cu Mihaela Constantin. Apoi a studiat la École Normale de Musique din Paris, un grant din partea guvernului francez, cu Germaine Mounier, obținând Diploma Superioară de pianist concertist și Diploma Superioară de Muzică de Cameră  în unanimitate și cu felicitările juriului.

A terminat studiile muzicale prin participarea la cursuri de master la prestigioasa Academie Internațională de Vară a Universității Mozarteum din Salzburg, precum și în Freiburg și Bruxelles.
Este câștigătorul a numeroase concursuri naționale și internaționale, iar în anul 2000 a obținut Premiul I și Grand Prix la cea de a 4-a ediție a Concursului Internațional din Sofia, Bulgaria.

Din anul 2001 este profesor la École Normale de Musique din Paris, fiind asistent la clasa profesor Germaine Mounier (până la dispariția marei profesoare), unde activează și în prezent.

Cariera de pedagog este dublată de cea concertistică, apărând pe scene valoroase ca Sălile Gaveau, Cortot, Debussy-Pleyel din Paris, Sala Mare de Concerte Megaron din Atena, Sala Castelului Cavalerilor Bourglinster din Luxemburg, Sala Duke în Londra, Sala de concert din Okinawa, Japonia.

Pavlos Yallourakis cântă ca solist cu Filarmonica din Sofia, Orchestra Filarmonicii din Iași și Orchestra Filarmonicii Botoșani din România, Orchestra Operei din Atena sau Orchestra Națională din Salonic. El a participat la festivalurile de la Freiburg în Germania, în Florența – Italia, Lourmarin – Franța și în diferite locuri din Grecia.

De asemenea, a avut numeroase înregistrări la radio în Grecia și în România. Datorită calităților profesionale deosebite, a fost invitat ca membru al juriului la concursurile Internaționale de pian „Albert Roussel” – Sofia și „Maria Cherogiorgou” – Atena.

În aprilie 2013 a fost invitat să participe la înregistrarea integralei sonatelor de Ludwig van Beethoven, concertând în Sala Megaron din Atena.

Este invitat în mod frecvent pentru a susține cursuri de master la Universitatea de Arte Gei Dai din Japonia, la Conservatorul din Atena, la Liceu de Arte din Botoșani-Romania, precum și în numeroase centre universitare din Franța.

INFO

Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi

Str. Cuza Voda nr. 29, Iasi, Romania.

Telefon/fax: +4 0232 276020

Web: www.arteiasi.ro

FB: www.facebook.com/arteiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: