Recital de pian la patru maini la UAGE Iasi

Centrul Cultural German şi Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă” în parteneriat cu Universitatea Naţională de  Arte “George Enescu”  vă invită vineri, 17 februarie 2017, ora 19:00, la recitalul susținut de duo-ul de pian Liene și Andreas Henkel din Germania, eveniment care va avea loc în sala Eduard Caudella, Casa Balș, a Universității Naționale de Arte “George Enescu”.

Andreas Henkel, profesor onorific al Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă”, este bine cunoscut iubitorilor de muzică din Iași încă din anul 2003, fiind invitat cu regularitate să susțină cursuri de măiestrie interpretativă la Colegiul Național de Artă din Iași, precum și concerte și recitaluri de pian, primite de fiecare dată cu înalte aprecieri din partea publicului și a specialiștilor.

De această dată, iubitorii muzicii vor avea prilejul să audieze un recital de pian la patru mâini, susținut de duo-ul Liene și Andreas Henkel.  Vă invităm să ne bucurăm împreună de un program deosebit, care cuprinde creații din perioade și stiluri muzicale diferite. (Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn-Bartholdz, Antoin Dvořák, Bedřich Smetana).

Agenda pianistului Andreas Henkel cuprinde şi un mastercalss de pian, care se va desfăşura  în perioada 16-19 februarie la Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă”, la finalul căruia va fi organizat un concert de gală al absolvenţilor masterclass-ului, care va avea loc duminică, 19 februarie ora 18:00, la Muzeul Unirii.

Pianistul german Andreas Henkel a studiat la Hochschule für Musik din Dresda și predă pianul la Conservatorul de Muzică ”Heinrich Schütz”. Cariera sa de pianist de renume internațional cuprinde concerte susținute în diferite țări europene, precum și în SUA, Mexic, Brazilia, Uruguay, Japonia, Singapore, Indonezia, Liban și Arabia Saudită, la care se adaugă concerte de muzică de cameră susținute împreună cu membri ai orchestrei simfonice din Dresda, cu instrumentiști de la Sächsische Staatskapelle – Dresda, precum și împreună cu diverși soliști de mare notorietate.

Liene Henkel a studiat la Academia de Muzică din Riga – Letonia, a câștigat trofeul Grand Prix la “Concours Musical de France”, de la Paris pentru piano duo și premiată în 2001 la Concursul Național de pian din Letonia.

Din 2007 locuiește împreună cu soțul ei în Germania, la Dresda, unde – în paralel cu activitatea scenică – ocupă poziția de profesor la Conservatorul de Muzică ”Heinrich Schütz”.

Începând din 2008, pianista originară din Letonia Liene Henkel, susține  împreună cu partenerul și soțul său, pianistul german Andreas Henkel, concerte în diferite variante: pian la patru mâini, recitaluri la două piane, concerte cu orchestra, fiind primiți cu mare entuziasm atât de critici, cât și de public, nu numai în Germania, dar și în  Franța, Austria, Belgia, Italia, Letonia, Spania, Portugalia, Ucraina, Liban, Kuwait și Arabia Saudită.

Repertoriul lor cuprinde multe capodopere ale marilor compozitori din tradiția europeană, precum și lucrări redescoperite, sau piese aparținând unor compozitori cântați mai rar.

INFO

Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi

Str. Cuza Voda nr.29, Iasi

Tel/fax: +4 0232 276020

www.arteiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Concert coral | 17 martie 2022

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: