Recital de pian – Harry Tavitian, 45 de ani de jazz

concert-harry-tavitian

Harry Tavitian, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti europeni, vine la Sărbătorile Iașului 2014. Concertul este prilejuit de aniversarea „Harry Tavitian- 45 de ani de jazz” și este organizat de Uniunea Armenilor Filiala Iași, Fundația Iași Capitală Culturală Europeană și Primăria Municipiului Iași.

Recitalul pianistului Harry Tavitian va avea loc luni 6 octombrie 2014, ora 19.00 la Casa de Cultură a Studenților Iaşi.  Intrarea este liberă

Harry Tavitian este una dintre personalităţile care au marcat evoluţia jazz-ului românesc şi nu numai. Considerat de presa americană drept cel mai important jazz-man român contemporan, Tavitian a jucat un rol activ şi în apariţia şcolilor naţionale de jazz din estul Europei.

Concertul „Harry Tavitian – 45 de ani de jazz” va fi o sărbătoare muzicală deosebită pentru iubitorii jazz-ului de calitate, interpretat de un artist care îmbină ingenios stiluri muzicale precum free-jazz, blues arhaic, etno-jazz și jazz de avangardă.

În acest an se împlinesc 45 de ani de la primele mele întâlniri cu bluesul, poartă de aur prin care, câțiva ani mai târziu aveam să intru în jazz. E o mare bucurie pentru mine ca la acestă aniversare să fiu alături de publicul de jazz din Iași.” (Harry Tavitian)

Harry Tavitian a mai evoluat la Iași, în două concerte memorabile, cu săli arhipline. În aprilie 2011 Harry Tavitian a interpretat “Rezonanţe Armeneşti în Jazz”, la Studioul TVR Iaşi, în memoria victimelor Genocidului împotriva armenilor din Turcia din 1915, iar în mai 2012 a cântat la două piane cu Ion Baciu Jr. la Teatrul “Luceafărul”. Ambele concerte au fost organizate de Uniunea Armenilor din România – filala Iași, pentru promovarea tradițiilor armenești și a multiculturalismului în orasul Iași.

Evenimentul marchează un dublu moment aniversar – împlinirea a 45 de ani de carieră pentru pianistul Harry Tavitian și sărbătorirea primei atestări documentare a Iașului și susține proiectul “Capsula Timpului – povestea ta e şi povestea Iaşului!”.

 

Organizator: Uniunea Armenilor Filiala Iasi. Partener: Fundația Iași Capitală Europeană a Culturii

INFO

Casa de Cultura a Studentilor

Str. V. Conta 30 (Piata M. Eminescu)

www.ccsiasi.ro

www.facebook.com/CCSIASI

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: