Recital de nai cu Nicolae Voiculet si conferinta dedicata Dunarii la Academia Atlantykron

Între 1 si 10 august, pe insula dunareana Atlantykron, în dreptul castrului roman Capidava, se desfasoara cea de-a 25-a editie a Academiei de Vara „Atlantykron”. Programul este organizat de catre Centrul pentru Studii Complexe,  Fundatia World Genesis din SUA  si Innovation Travel. Innovation Travel si Autoritatea Nationala pentru Turism vor organiza, pe 5 august, pe insula dunareana Atlantykron, conferinta “Dunarea – comoara turistica a Europei”, dedicata dezvoltarii turismului dunarean în România

5 august va reprezenta o zi deosebita pentru Academia Atlantykron si pentru turismul dunarean. Innovation Travel, în parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism, va organiza conferinta „Dunarea – comoara turistica a Europei”, eveniment care va identifica solutii practice de punere în valoare a potentialului turistic al Dunarii.

Invitat special al zilei dedicate Dunarii va fi artistul Nicolae Voiculet, ambasador al turismului românesc si unul dintre cei mai mari naisti ai lumii. Muzicianul român va prezenta noul sau proiect, unic pe plan mondial, „100 pentru cruce” – un concert care va avea loc la Crucea Caraiman (cea mai înalta cruce din lume) pe 14 septembrie si care va reuni 100 de artisti din toata lumea. Concertul va fi dedicat celor peste un milion de martiri români din cele doua Razboaie Mondiale, precum si întoarcerii românilor acasa. În premiera mondiala, zeci de naisti vor cânta la unison o parte dintre cele mai cunoscute melodii la nai, printre care se va numara si „Ciocârlia”.

Legatura dintre nai si turism este foarte mare si profunda. Naiul în sine, prin puterea si sunetele lui, reprezinta o parte a turismului, deoarece turistii, atunci când viziteaza o destinatie, sunt atrasi de locuri, de oameni, de obiceiuri si de traditii, inclusiv de arta. Naiul este cel mai vechi instrument din lume iar România este patria naiului”, declara Nicolae Voiculet.

În seara zilei de 5 august, Nicolae Voiculet va sustine un recital unic, dedicat Dunarii, intitulat „Istru”, parte a turneului „România din inima ta”. La eveniment vor asista cei peste 500 de participanti, invitati si organizatori ai Academiei Atlantykron.

Conferinta “Dunarea – comoara turistica a Europei”

Obiectivul general al conferintei „Dunarea – comoara turistica a Europei”, organizat în cadrul Academiei Atlantykron pe 5 august, este cresterea notorietatii si furnizarea de informatii privind obiectivele turistice din zona româneasca a Dunarii, în special a zonei dobrogene, în scopul atragerii de turisti si crearii de noi programe turistice dedicate Dunarii. Formele de turism care vor fi promovate în cadrul evenimentului sunt turismul rural, circuitele culturale, turismul activ si în natura si turismul de aventura. De asemenea, se urmareste identificarea potentialului turistic celeilalte riviere din regiune, Dobrogea dunareana – care are în partea estica o riviera dezvoltata turistic, cea a Marii Negre – si dezvoltarea turismului durabil si sustenabil al regiunii.

Printre invitatii speciali ai conferintei se vor numara George Constantin Brezoi, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Gheorghe Fodoreanu, fost presedinte ANAT, Dumitru Prunariu, singurul astronaut român, Alexandru Mironov, jurnalist de stiinta si scriitor, Christian Raetscher, organizator de evenimente si impresar româno-german, Gabriel Stancu, impresar si organizator de evenimente, Gheorghe Hânsa, primarul orasului Cernavoda, reprezentanti ai autoritatilor locale din regiune si ai operatorilor de turism.

Temele conferintei vor fi: promovarea Dobrogei dunarene, dezvoltarea de centre de agrement pe malul Dunarii, croazierele dunarene, obiectivele istorice si culturale dunarene, dezvoltarea turismului rural dunarean, evenimentele dunarene, trasee turistice în zona Dobrogei dunarene, lansarea Festivalului “Dunarea – un fluviu pentru viitor” (2015) la Cernavoda precum si promovarea Dunarii turistice prin intermediul mass-media.

Dupa conferinta vor fi vizitate ruinele cetatii antice Capidava si va avea loc recitalul „Istru” sustinut de artistul Nicolae Voiculet, însotit de un spectacol de sunet si de lumini.

INFO

www.atlantykron.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: