Recital Cătălin Milea la Haga, de Ziua Nationala a Romaniei

ziuanationalaaromaniei

Institutul Cultural Român de la Bruxelles continuă seria de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, prin organizarea recitalului de jazz The Sounds of Home, susţinut de saxofonistul Cătălin Milea. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada României în Regatul Ţărilor de Jos şi va avea loc joi, 1 decembrie a.c., ora 18:00, la Haga.

The Sounds of Home conţine o colecţie de melodii de suflet care readuc în atenţie lucruri şi persoane dragi cu scopul reconstituirii atmosferei de acasă. “Poate fi vorba de o rimă, de un cântec de leagăn pe care ni-l cânta mama sau de un hit auzit de multe ori la radio, care ne-a impresionat şi pe care l-am ascultat de atât de multe ori încât a devenit o stare de spirit în sine”, detaliază Cătălin Milea. Proiectul muzical este prezentat în premieră în Olanda.

Multi-instrumentist de referinţă pe scena olandeză, Cătălin Milea abordează stiluri şi registre muzicale variate: jazz, funk, hip-hop, rock, electro şi muzică improvizată. Versatilitatea artistului se reflectă în capacitatea sa de a concerta solo şi în formaţii. Cătălin Milea este prezent pe scena internaţională a festivalurilor de jazz din Bruxelles, Haga, Ankara, Amsterdam, Viena şi este iniţiatorul grupului Romanian Jazz Collective, care readuce în prezent muzica marilor reprezentanţi ai jazzului românesc: Johnny Răducanu, Marius Popp, Eugen Gondi, etc. Vasta sa activitate  componistică cuprinde și programe muzicale educaţionale pentru copii.

Evenimentul face parte din seria concertelor omagiale pe care ICR Bruxelles le organizează pentru a marca Ziua Națională a României, în colaborare cu misiunile diplomatice de la Bruxelles, Luxemburg și Haga, pentru a aduce în atenția publicului european valorile reprezentative ale culturii române.

INFO

ICR Bruxelles

icr.ro/bruxelles

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: