Recital acustic Marius Bațu & Jul Baldovin la Ateneul din Iași

Marius Bațu și Jul Baldovin u rcă pe scena Ateneului din Iași! Joi, 12 aprilie 2018, ora 19:00. Recitalul acustic promite o călătorie plină de emoție pe care trebuie să ți-o dăruiești.

Drumul lui Marius Bațu în muzica folk a început în anul 1977, atunci când alături de Eugen Baboi și Dicran Asarian a înființat celebrul grup Poesis pe scena Casei de Cultură din Constanța. După ce câștigă Festivalul Baladele Dunării, în 1982 se alatura Cenaclului Flacara și vor rămâne până la desființarea acestuia în 1985. În septembrie 1996 apare primul album al grupului, intitulat „Cântec șoptit” după numele celei mai cunoscute melodii Poesis, pe care se mai regăseau piesele Mă plimb călare pe câmp, Nu am mai fost acasă demult, Ce să-ți aduc, iubito, de pe mare sau Aiurit și aburit.

La sfârșitul anului 2007, după o pauză de mai bine de 10 ani și la 30 de ani de la înființarea grupului, Marius Bațu și Eugen Baboi s-au reunit în fața publicului românesc si au lansat un nou produs marca Poesis, albumul Babilon.

Pe acest material care a fost catalogat ca „un album al călătoriilor prin timp, prin spațiu, prin conștiință, al căutarilor de sine” s-au regăsit melodiile Babilon, Imperfecta sau Furtuna. În anul 2012 este lansat albumul ” Creanga de aur”.

Iulian „Jul” Baldovin revine în orașul său natal, la Iași. A început să cânte la vârsta de 13 ani, iar în anul 1996 înființează grupul Cristal în care activează pentru doi ani alături de George Baldovin și Ovidiu Maxim. În această perioadă, participă la festivalurile de folk din țară de unde se întorc de fiecare dată cu premii: Marele Premiu la Festivalul Mesterul Manole (Pitesti ’96), Premiul Special al Asociației Folkiștilor din Republica Moldova (Chișinău ’96), Premiul întâi la Festivalul Floare de ger (Calafat ’96), la Festivalul Portative folk (Iasi ’96), precum si la Festivalul Portative folk II (Iași ’97).

În anul 2006, adoptă și promovează genul muzical fingerstyle, ce poate fi asociat cu numele unor artiști internaționali ca Don Ross, Chet Atkins, Tommy Emmanuel, Leo Kottke, Andy McKee sau Newton Faulkner. Are colaborari cu Prefix 032, Liviu Nichita, Cătălin Ungureanu, Edi Brîncă, Catalina Beta, Ovidiu Mihailescu, Ioan Oagan, Nicu Patoi și Berti Barbera, Sorin Minghiat, Maria Gheorghiu, Dinu Olărașu sau Mircea Vintilă și obține în 2008 un premiu special pentru tehnica instrumentală la festivalul de folk de la Târgoviște.

Imprimările acustice și aranjamentele orchestrale ce-i poartă semnătura nu trec niodată neobservate. Discografie: Jul Baldovin – Acasa (2013); Liviu Nechita – Vieti desenate (Post Mortem 2017 aranjament orchestral integral Jul Baldovin) si Catalin Stepa – Ea vine Joi (mai 2018, aranjament orchestral integral Jul Baldovin).

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la următorul preț: 30 lei, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: