Re-Mind Center iti propune sa ”Daruiesti de Craciun”

Campanie-Daruieste-de-Craci

Anul acesta Re-Mind Center vă propune să fiți alături de noi și să participați la o acțiune caritabilă, în spiritul Crăciunului, ce are drept scop dotarea ludotecii/bibliotecii copiilor cu deficiențe de vedere, din cadrul Liceului Special ”Moldova” Târgu-Frumos, cu jocuri specifice necesare dezvoltării personale.

Știați că persoanele cu deficiente de vedere pot fi foarte buni jucători de șah, sunt pasionați de Limba și Literatura Română, Informatica, Teatru și au ajuns chiar să fie premianți la concursuri județene și naționale!?  Stiați că și elevii cu deficiențe de vedere pot juca jocuri de tipul celor utilizate la Mind Lab, cu adaptarea lor la specificul și gradul de deficiență?!

Re-Mind Center este alături de copiii isteți din liceul Moldova și prin bunăvoința francizorului Mind Lab România și voluntariatul trainerilor parteneri, Mind Lab se predă în instituție încă din 2013. Ne dorim însă să le facem o surpriză copiilor cu deficiențe de vedere și să le oferim șansa de a experimenta aceste jocuri și în afara lecțiilor Mind Lab, mai ales că unele jocuri au nevoie de mici ajustări pentru a fi ușor utilizate folosind predominant simțul tactil.

”Puțin câte puțin, putem colecta o sumă ce poate fi semnificativă pentru dotarea bibliotecii. Cadourile vor fi înmânate personal pe data de 15 decembrie, după amiaza și vor fi considerate ca și dotare a bibliotecii insituției, pentru ca mai multe generații de elevi să poată beneficia de ele. Ne vom deplasa cu un grup de 10- 16 cursanți ai centrului, marți după amiaza, 15 decembrie 2015, cu trenul, pe ruta Iași (gara mare) – Târgu-Frumos. Liceul se află în apropierea gării Târgu-Frumos, iar copiii noștri vor fi foarte bucuroși să călătorească și cu trenul. Menționăm că, în cazul în care temperaturile vor fi foarte scazute, deplasarea se va face cu un microbuz privat. NU impunem criterii de selecție a copiilor care doresc să ne însoțească, însă recomandăm această experiență celor de peste 7 ani, din considerente de impact emoțional puternic. Vom colinda împreună cu copiii de vârste similare, vom exersa jocurile dăruite, vom vizita internatul, vom observa instrumentele de scris Braille și nu în ultimul rând vom afla detalii despre specificul activităților persoanelor cu nevoi speciale si vom discuta despre cât de importantă este sănătatea și ce poate face fiecare dintre noi pentru a o păstra.

DONATII

Donațiile și înscrierile în grupul de colindători se pot face în perioada 1-12 decembrie.  Donațiile ( fie ele cât de mici) se pot face atât direct la centru (Iulius Mall/ Nicolina 1), cât și în contul Asociației Re-Mind Center cu mențiunea ”Cadouri de Crăciun pentru copiii nevăzători” : Asociația RE-MIND CENTER, RAIFFEISEN BANK, RO53 RZBR 0000 0600 1344 1602. Vă rugăm să anunțați dacă veți face virament bancar, la numărul de telefon: 0756.072.233 sau prin email: rmindcenter@gmail.com și să menționați dacă doriți ca numele donatorului să fie public sau anonim.

Atenție: Nu se colecteaza hrană, hăinuțe sau jocuri deoarece este nevoie să selectăm și să adaptăm jocurile accesibile copiilor cu deficiențe de vedere. Vom cumpara fructe și colăcei pentru a mânca împreună după ce colindăm.

INFO

Re-Mind Center

Tel: 0756.072.233

Email: rmindcenter@gmail.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: