Războiul din Siria, sursă de inspirație pentru Alex & The Fat Penguins

După nici doi ani de la înființare, Alex & The Fat Penguins au ajuns deja la cea de-a 8-a piesă în această formulă. Noul lor single se numește “Amiral” și are un puternic mesaj social, fiind compus în 2016, în plină criză a refugiaților din Siria.

Ne-au marcat nenumăratele poze, în care apăreau copii ai căror părinți erau dați dispăruți sau morți. Știm, nu vrem așa subiecte în momentul în care facem o lansare, sânge, moarte, copii abandonați, dar e realitatea și noi de acolo ne tragem inspirația. ”Amiral” vorbește despre neputința soldatului care nu poate accepta faptul că a pierdut războiul cu sine însuși. Este în același timp o piesă care vorbește și despre un război intern, imaginar, un război pe care fiecare dintre noi îl ducem zi de zi în drumul spre o conștiință protejată de pace. Piesa a fost înregistrată în micul nostru studio din Franța și mixată în România.” declară Alex Coțofan, fondatorul trupei.

În lyric video-ul care însoțește acest single, filmat într-o zonă industrială din Moldova, copiii aleargă prin noroaie și ruine, iar pericolul pândește la orice colț.

Clipul a fost filmat în Chișinău și făcut în colaborare cu Pixel Studios. Ideea lui este una simplă: 4 băieți ce “luptă” într-un război improvizat, o joacă în care se mimează o luptă armată și în care la final armele (de jucărie) sunt aruncate în foc.” încheie artistul.

Alex & The Fat Penguins este o trupă independentă de rock alternativ care s-a făcut remarcată în zona indie pentru sound-ul puternic și hotărât, versuri cu substrat, metafore și umor, dar și pentru ineditul videoclipurilor revoluționare. După cum declară chiar membrii trupei, muzica lor este ”un manifest al tinerilor care vor să descopere lucrurile autentice în viață, în ciuda tuturor riscurilor care vin la pachet”.

Încă din timpul liceului, Alex Coțofan, născut la Chișinău, dar crescut în București, și-a format propria trupă rock (15 Grade), în care a cântat timp de 6 ani. S-au făcut remarcați mai ales prin concertele din deschiderea turneului național Phoenix – Baba Novak. În noiembrie 2013, drumul lui se desparte de cel al colegilor de trupă, când Alex pleacă în Franța pentru a profesa medicina dentară, dar tot nu poate sta departe de muzică. Lansează solo piesa “Mars”, care ajunge pe toate radiourile importante din Republica Moldova.

Trei ani mai târziu, Alex revine la pasiunea pentru rock-ul alternativ în al cărui spirit a fost crescut încă de mic de tatăl său și, în 2016, pune bazele proiectului Alex & The Fat Penguins. Una după alta, piese precum “Anatomy of My Soul”, “Broken Heart in a Motel”, “Cradle of Innovation” sau “Regele și Dragonul” intră în playlist-urile posturilor de radio din România și Republica Moldova.

Alex & The Fat Penguins sunt: Alex Cotofan-voce și chitară; Septimiu Urzică-chitară și backing vocals; Mihai Ungureanu-bass și backing vocals; Ionuț “Gămi” Tebeică-tobe

INFO

www.facebook.com/alexandthefatpenguins

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: