RĂȚUȘCA CEA URÎTĂ, după Hans Christian Andersen

Așa cum face sezon după sezon, Teatrul “Luceafărul” le va oferi ieșenilor iubitori de artă de cea mai bună calitate o nouă creație: RĂȚUȘCA CEA URÎTĂ după Hans Christian Andersen.

  • duminica, 17 aprilie 2022, ora 18.00 – sala mica, Teatrului Luceafarul Iasi

Un titlu inedit, care nu a mai figurat pînă acum în repertoriul instituției, va întregi în zilele următoare lunga listă cu scrieri clasice din bibliografia obligatorie a copilăriei transpuse scenic de echipa artistică a așezămîntului.

Publicată în noiembrie 1843, povestea marelui scriitor danez este, pe fond, un îndemn la autocunoaștere, la dezvoltare personală, la surmontarea oricăror dificultăți ce pot apărea în cursul descoperirii a ceea ce sîntem fiecare dintre noi și a ceea ce vrem să devenim.

Producția are la bază o dramatizare realizată de Elena Popescu, profesor universitar doctor la Universitatea “Spiru Haret” din București, dramatizare foarte fidelă basmului, adaptată pentru scenă de regizorul Ciprian Huțanu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași. Scenariul dramatic are o puternică latură modelatoare, formativă, transferată cu subtilitate spre public prin intermediul animației.

Ciprian Huțanu semnează și punerea în scenă, viziunea sa utilizînd păpuși de diverse tipuri, cu sisteme de mînuire foarte variate, cu ajutorul cărora o distribuție exclusiv feminină va da viață întîmplărilor cu Rățușca cea urîtă. Experimentatele actrițe Liliana Mavriș Vârlan, Elena Zmuncilă, Beatrice Volbea, Mariana Teleman, Iulia Deloiu Trif și Raluca Pintilie ipostaziază, prin intermediul păpușilor, mai multe personaje din relațiile cărora se țese textura specială a reprezentației teatrale. Scenografia este realizată de Viorica Perju, sculptura păpușilor, de Costică Butoi și Mihai Contaș, iar ilustrația muzicală remixează teme sonore din Lacul lebedelor de P.I. Ceaikovski.

BILETE

Pret bilet: 16 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: