Raliul Iasului Cotnari 2015

raliul iasului 2015

Cea mai importantă etapă – coeficient 1,2 –  rămasă în sezonul competițional 2015 a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, desfășurată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Principala atracţie va fi, cu siguranţă, proba SuperSpecială – Cotnari Rally Show, care adună mii de spectatori în fiecare an la Râpa Galbenă. În 2015, proba se extinde prin pasajul Mihai Eminescu până pe Bulevardul Independenţei, ceea ce o face unică în România. Este programată joi, 10 septembrie, iar primul echipaj va lua startul la ora 18.35. În premieră pentru competiţiile automobilistice din ţara noastră, prezentarea oficială a participanţilor va avea loc înaintea startului la SuperSpecială, pe rampa amplasată în faţa tribunei VIP.

De asemenea, spectatorii vor putea urmări transmisiunea TV în direct pe cele doua ecrane uriaşe amplasate pe Bulevardul Independenţei şi pe Râpa Galbenă, iar fundalul sonor va fi asigurat atât de motoarele bolizilor, cât şi de inegalabilul Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Vineri şi sâmbătă sunt programate celelalte 8 probe speciale ale Raliului Iaşului Cotnari pe traseele din judeţ. Organizatorii au stabilit ca sosirea festivă să aibă loc în faţa Primăriei Iaşi, sambătă, la ora 16:00, iar festivitatea de premiere, la Palas, în seara aceleiaşi zile. Pe lângă cupele oferite primelor trei echipaje clasate la fiecare clasă, echipe şi general, va fi oferit şi Trofeul IASI Flat Out, pentru cea mai spectaculoasa saritura la rampa special amenajata pe proba Dobrovat – Francusa Cotnari.

Accesul spectatorilor pe probele speciale şi la SuperSpeciala Cotnari Rally Show este gratuit. Mai mult decât atât, în ultima zi a raliului, organizatorii vor pune la dispoziţia fanilor autocare, pentru a ajunge mai uşor pe probele Păun – Grasă de Cotnari şi Dobrovăţ – Frâncuşă Cotnari, pe cea din urmă fiind amenajată şi o săritoare, care va ridica gradul de spectaculozitate al întrecerii.

Raliul este o disciplină sportivă de automobilism, care are loc pe drumuri publice (închise circulației pe perioada concursului) cu mașini modificate sau construite special pentru competiții, având la bord un echipaj format din două persoane, pilot și co-pilot.

Echipajul are rolul de a pilota mașina între punctele de control orar (CO), în regim de circulație deschisă și cu respectarea regulilor de circulație, într-un interval de timp dat. Între punctele de control orar se află Probele Speciale (PS) (sau de clasament) care sunt închise circulației publice și unde echipajele trebuie să sprinteze pentru a obține cel mai bun timp. Fiecare mașină ia startul la un anumit interval de timp.

Clasamentul este realizat prin însumarea timpilor obținuți pe Probele Speciale (câștigă echipajul cu timpul cel mai mic) la care se adaugă eventualele penalizări. Raliul se desfășoară atât pe drumuri asfaltate cât și forestiere (sau de pământ), pe timp de zi sau de noapte, în aproape orice tip de condiții meteo sau anotimp. În România, Campionatul Național de Raliuri DUNLOP este organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv

Un eveniment organizat de XS Motorsport Iași cu sprijinul partenerului principal COTNARI, PRIMARIA IASI, PREFECTURA IASI, CONSILIUL JUDETEAN IASI. Găzduit de Hotel INTERNATIONAL. Energizat de XS CAFE Iasi, operator NESCAFE ALEGRIA. Mașina oficială: FORD – ATI MOTORS HOLDING Iasi. Comunicații: CANEL Iasi. Securizat de GIP EST Iasi

INFO

www.facebook.com/Raliul-Iasului

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: