Raliul Dakar (PS 12): Peterhansel blocat in nisip

Stephane Peterhansel si Nani Roma ramin pe primele doua pozitii in Raliul Dakar desi au pierdut peste 20 de minute blocati in dunele de nisip din Peru.

Peterhansel blocat in dunele de nisip

Peterhansel blocat in dunele de nisip

Cea de-a 12-a proba speciala din cadrul Raliului Dakar 2012, desfasurata intre localitatile peruane Arequipa si Nasca, i-a produs numeroase emotii liderului Stephane Peterhansel. Plecat pe traseu cu un avantaj confortabil de 23 de minute, francezul a ramas blocat intr-o duna de nisip si a avut nevoie de peste 20 de minute pentru a reporni masina Mini. Cu toate acestea, Peterhansel si-a pastrat pozitia de lider in clasamentul general dupa ce Nani Roma, coechipierul sau de la echipa X-Raid si singurul rival care il mai poate invinge, a avut o soarta similara. Roma a ramas la rindul sau blocat intr-o duna de nisip si a recuperat doar trei minute, raminind astfel pe locul doi in clasamentul general la 20 de minute in urma lui Peterhansel.

In acest context, victoria de etapa i-a revenit lui Robby Gordon, insa pilotul care concureaza cu Hummer este la o ora si 45 de minute in spatele liderului si, in plus, risca sa fie descalificat din motive tehnice daca organizatorii nu ii vor accepta apelul.

Romanul Gyenes continua marsul spre o clasare in top 20

Intre timp, cei doi motociclisti romani ai echipei Vectra Racing isi continua parcursul cu care ne-au obisnuit inca din prima zi. Mani Gyenes a terminat proba pe locul 22 si ramine pe locul 17 in clasamentul general, in timp ce Marcel Butuza este pe locul 44 la general dupa ce a terminat proba pe 46.

Raliul Dakar – Rezumatul PS 12:

 

Sursa: Automarket

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: