Raliul Dakar: Peterhansel lider, romanul Mani Gyenes pe 18 (VIDEO)

Stephane Peterhansel are un avans de 19 minute in fruntea Raliului Dakar dupa ce doi dintre rivalii sai au avut probleme tehnice. Romanul Mani Gyenes a urcat pe locul 18 la clasa moto.

Stefan Peterhansel - Dakar

Francezul concureaza cu Mini pentru echipa X-Raid

Stephane Peterhansel a luat o optiune importanta pentru a cistiga pentru a zecea oara in cariera Raliul Dakar. Francezul care concureaza cu Mini pentru echipa X-Raid si-a marit avansul in clasamentul general la 19 minute in urma unor defectiuni tehnice suferite de principalii sai rivali, Robby Gordon si Krzysztof Holowczyc.

Mai intii, Gordon, care concureaza cu Hummer, a pierdut 11 minute dupa ce si-a lovit partea frontala a masinii, iar ulterior a fost descalificat din competitie pentru nerespectarea regulamentului tehnic in a noua proba speciala. Americanul va continua insa participarea in raliu pina cind organizatorii vor anunta verdictul apelului facut de acesta la decizia initiala.

Ulterior, Krzysztof Holowczyc, unul dintre coechipierii lui Peterhansel, a pierdut la rindul sau timp pretios dupa o defectiune mecanica la coloana de directie.

In urma acestor evenimente, Nani Roma a cistigat proba speciala si a urcat pe locul doi in clasamentul general, insa are de recuperat 19 minute fata de Peterhansel.

Gyenes continua marsul spre o clasare in top 20

Romanul Mani Gyenes si-a continuat parcursul bun din Raliul Dakar si a urcat pe locul 18 in clasamentul general dupa ce a terminat etapa de miercuri pe pozitia 22. Intre timp, coechipierul sau de la Vectra Racing, Marcel Butuza, a ocupat locul 38 in etapa, pozitionindu-se pe 45 in clasamentul general.

Raliul Dakar – Rezumatul zilei a 10-a:

Sursa: automarket.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: