Radu Gyr. Esența poeziei din temniță și activitatea publicistică

Liga Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (LS IAȘI) are plăcerea de a vă invita la o nouă ședință a Cenaclului Cultural „Aron Pumnul”, joi, 26.04.2018, ora 18:00 la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 34)

Este a doua ocazie cu care invitații și vorbitorii noștri îl vor supune atenției publicului pe poetul temnițelor – Rady Gyr, în apropierea prăznuirii a 43 de ani de la adormirea acestui martir al neamului românesc († 29 Aprilie 1975).

Pe calea spre înțelegerea poeziei mărturisitorului Radu Gyr vom fi îndrumați de către poetul Marius Iordăchioaia (autor al volumelor de versuri „Jurnal de tresăriri” – Theosis, 2012 și „Cineva mă caută prin viața mea” – Doxologia, 2013) și de către Lucian Iordăchescu (profesor de Limba și Literatura Română la Colegiul Național “Petru Rareș” Piatra Neamț și doctor în teoria literaturii).

De asemenea, LS IAȘI va face o prezentare a publicisticii lui Radu Gyr, activitate ce nu trebuie neglijată în studiul operei acestuia. Totodată, vorbitorii vor sublinia importanța ideilor și a valorilor ce se desprind din ochiul critic pe care intelectualul Radu Gyr îl avea asupra vremurilor sale.

Vor aloca un interval de timp din ședința Cenaclului și persoanelor care doresc să împărtășească din creația lor proprie. Este posibilă înscrierea creațiilor pentru una din viitoarele 4 ședințe ale Cenaclului. Bineînțeles, persoanele ce aleg să citească la această ședință vor fi îndrumați de către invitații noștri, ceea ce reprezintă o oportunitate pe care nu vă sfătuim să o pierdeți! Doritorii vor completa următorul formular: https://goo.gl/forms/LRB67OmGaAhoeHGU2

INFO

ligastudentilor.net

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: