Radu Beligan, la Serile FIE – Ziarul de Iasi

Pe scena montată pe pietonalul Ștefan cel Mare, Radu Beligan, președintele de onoare al FIE Iași, și-a dat întâlnire cu ieșenii, începând cu ora 20.30. Sub forma unui dialog informal între Alex Vasiliu, realizator de emisiuni culturale la TVR Iași, și Vasilica Stoiciu-Frunză, muzicolog, primul eveniment din cadrul Serilor FIE – o serie de talk-show-uri informale realizată în parteneriat cu Ziarul de Iași – s-a prezentat ca o „celebrare a valorilor naționale”, alături de cel pe care „îl cunoaștem din spectacole de teatru, din emisiuni de televiziune și spectacole radiofonice pe care le-a înregistrat de-a lungul timpului”, după cum a spus Alex Vasiliu.

Maestrul Radu Beligan și-a început dialogul cu destăinuiri din copilărie și adolescență, motivând că „întotdeauna este bine să spui ce ai pe suflet”, ezitând însă să vorbească despre momentul în care și-a descoperit talentul de a juca. „Teatrul este în primul rînd o lecție de viață, în combinație cu divertismentul. Iar la longevitatea artistică a unui actor contribuie sănătatea, o viață trăită în mod echilibrat, fără excese de nici un fel. Eu am dus o viață cu cap, mereu m-am culcat și m-am trezit devreme”, a mărturisit Radu Beligan.

Însoțit de aplauzele publicului ridicat în picioare, Radu Beligan a încheiat dorind să surprindă spiritul Iașului în propria viziune ca fiind locul în care sunt „oamenii cei mai inteligenți din România, care dau un exemplu de educație pentru orice tânăr”.

Radu Beligan este actor român, cunoscut pentru activitatea bogată realizată în teatru, film, televiziune, radio și mai ales pentru rolurile celebre în dramaturgia română.

INFO

www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: