QuizUp, aplicaţia de tip trivia pe care trebuie să o încerci

quizup_iphone_aplicatie_gadget_my_love_foto

(Lucian ROTARU)

Autoproclamat cel mai de succes „trivia game”, QuizUp avea peste 11 milioane de utilizatori înregistraţi şi un miliard de partide jucate în aproximativ 230 de ţări, dar aceste numere mai mult ca sigur au crescut drastic după ce, la începutul lunii martie, a fost lansată versiunea pentru Android, cel mai popular sistem de operare pentru dispozitivele mobile.

Aplicaţia QuizUp produsă de compania „Plain Vanilla games” din Islanda a fost lansată pentru iOS în luna noiembrie a anului trecut. La numai 8 zile de la lansare erau deja înregistraţi un milion de utilizatori, devenind jocul pentru iPhone cu cea mai rapidă creştere din istorie. De fapt, greşim dacă subevaluăm aplicaţia ca fiind doar un „joc” şi riscăm să o introducem într-o categorie neserioasă.

QuizUp conţine întrebări din peste 400 de subiecte de la tehnologie, istorie, geografie, cultură generală, filme, muzică, branduri şi multe altele. De altfel, poţi găsi întrebări despre aproape orice, de exemplu există categoria „Citate din serialul Friends”, „Muzica anilor ‘60” sau „Specii de câini”. După ce alegi un domeniu care îţi este cunoscut sau despre care vrei să înveţi mai multe, poţi juca cu un prieten sau îţi poate fi generat un alt utilizator interesat de acelaşi subiect. Aplicaţia este gândită sub forma de „cine ştie, câştigă”, iar fiecare întrebare vine cu 4 variante de răspuns şi uneori acestea sunt însoţite şi de fotografii ajutătoare. Cine răspunde mai repede câştigă mai multe puncte, iar după 7 întrebări, cine a adunat scorul cel mai mare câştigă runda. Utilizatorii adună punctele pentru fiecare subiect şi pot debloca tot felul de embleme digitale simpatice în funcţie de activitatea din joc. În plus, punctajul strâns ajută la realizarea unor topuri naţionale şi internaţionale. De exemplu, în fruntea clasamentului mondial la World News se află românul Eduard Stan, scriu cei de la adevărul.ro.

Intrebari-quizup-ramnicu-valcea-romania-dragostea-din-tei-foto-aplicatii-gadget-my-love

Aplicaţia este gratuită şi momentan poate fi instalată doar pe dispozitivele cu iOS şi Android. Deşi există site-ul quizup.com, utilizatorii se pot loga pe acesta doar pentru a căuta categorii şi a vizualiza profilul lor sau al prietenilor, dar încă nu pot răspunde la întrebări de pe calculator sau laptop, jocul fiind exclusiv mobil. În plus, pentru cei care nu ştiu bine limba engleză poate fi un mare dezavantaj faptul că aplicaţia nu este disponibilă în limba română, iar timpul de lectură pentru unele întrebări nu este suficient. Aplicaţia se bucură şi de un design elegant şi destul de practic, aşa că fanii vechiului ConQUIZtador nu au nici o scuză în a-şi testa cunoştinţele şi aici.

  • Foloseşti deja aplicaţia QuizUp? Te aşteptăm pe pagina www.facebook.com/GadgetMyLove pentru a ne spune scorul de la categoria ta preferată.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 19 martie 2014, nr. 64 (6945), pagina 7A.

http://www.youtube.com/watch?v=FBrbA7F6tOk

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: