“Pyramus&Thisbe 4 You”la Teatrul “Luceafarul”

Spectacolul “Pyramus&Thisbe 4 You”, in regia lui Alexandru Dabija, se joaca diseara, de la ora 18,00, la Teatrul “Luceafarul”. Adaptarea dupa “Visul unei nopti de vara” este prezentata in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Copii si Tineret.

pyramus_thisbe_4_you

Adaptarea dupa "Visul unei nopti de vara" este prezentata in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Copii si Tineret.

Festivalul International de Teatru pentru Copii si Tineret (FITCT) continua astazi cu un spectacol de exceptie, pus in scena de celebrul regizor Alexandru Dabija. Spectacolul “Pyramus&Thisbe 4 You”, adaptare dupa scena mestesugarilor din “Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare, va fi jucat de actori ai Teatrului Odeon din Bucuresti, incepind cu ora 18, in sala mare a “Luceafarului”. Reprezentatia se adreseaza tinerilor si adultilor, are o durata de o ora si jumatate, iar biletul costa 10 lei.

“Pyramus&Thisbe 4 You” i-a adus  lui Alexandru Dabija Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor, in 2010. De asemenea, spectacolul a fost selectat anul trecut sa participe la  Bienala de Teatru “Eugen Ionesco” de la Chisinau, iar in iunie 2011 a fost prezentat in cadrul Festivalului Comediei Romanesti.

La Iasi, “Pyramus&Thisbe 4 You” se va juca pentru prima data, insa Alexandru Dabija este prezent in repertoriul Nationalului iesean cu un alt spectacol de comedie, “O noapte furtunoasa”.

“Preocupat de genul comic, artistul a abordat clasica secventa de teatru in teatru din «Visul unei nopti de vara», in patru formule diferite. Situatia shakespeariana este imbogatita cu trimiteri parodice la situatii concrete, actuale din teatrul romanesc, in egala masura consistente si amuzante: prima este jucata exclusiv de femei; a doua se plaseaza in mediul universitar, intr-o clasa de actorie; a treia are o tenta regionala; iar ultima ii aduce in lumina reflectoarelor pe tehnicienii teatrului”, a precizat Oltita Cintec, directorul artistic al Teatrului “Luceafarul”.

Pe scena vor urca actori cunoscuti si apreciati, precum Dorina Lazar, Rodica Mandache, Oana Stefanescu, Ana Maria Moldovan, Pavel Bartos, Marius Damian, Gabriel Pintilei sau Mihai Smarandache. Scenografia este semnata de Cosmin Ardeleanu.

Tot astazi, de la ora 12, in sala de lectura de la “Luceafarul” vor fi lansate citeva carti care au legatura cu genericul editiei a patra a FITCT: “Mari Creatori”. Printre volumele care vor fi lansate se numara “O carte atipica despre un actor atipic”, scris de Rodica Mandache, “Silviu Purcarete sau privirea care infatiseaza”, aparut sub semnatura Oltitei Cintec sau “Al Dabija, Habarnam in orasul teatrului”, care ii apartine autoarei Miruna Runcan. Editia din acest an a FITCT se va incheia miine, la ora 18, cu reprezentatia “3 povesti cu zmei”, premiera a Teatrului “Luceafarul”, pusa in scena de regizoarea Alice Barb.

Loredana Oprea, Ziarul de Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: