”Puricele in ureche” | Sala Unirii

Teatrul Elisabeta din Bucuresti vine la Cinema Victoria din Iasi cu o noua comedie – „Puricele in ureche”! Duminica, 15 martie, ora 18:00.

Autor: Georges Feydeau. Regie: Serban Puiu

Distributie: Victor-Emmanuel Chandebise / Poche – Lucian Ghimisi, Camille Chandebise – Leonid Doni, Romain Tournel – Andreas Petrescu, Doctorul Finache – Mihnea Nicolau, Carlos Homenides de Histangua – Vasile Calofir, Augustin Ferraillon – Marcelo Cobzariu, Etienne – Alexandru Prica
Rugby – Vlad Ianus, Baptistin – Stefan Velniciuc, Raymonde Chandebise – Alexandra Velniciuc, Lucienne Homenides de Histangua – Irina Noaptes, Olympe Ferraillon – Raluca Ghervan, Antoinette – Maria Magdalena Tapu, Eugenie – Valeria Stoian, Clienti hotel – Iulian Balan, Claudian Siman, Claudia Ene.

“Le puce dans l’oreille”= PURICELE IN URECHE este o expresie frantuzeasca celebra inca de la inceputul secolului 13. Expresia insemna “a simti o dorinta puternica pentru cineva”. Prin secolul 17, i-au schimbat intelesul prin “a fi ingrijorat sau a avea suspiciuni la adresa cuiva”. Si da, protagonista  Raymonde are un purice in ureche si inca unul foarte mare caci ea ii trimite, pe toti cei implicati, intr-o cursa salbatica de acuzatii false, identitati gresite si confuzii revoltatoare! Cea mai noua comedie a Teatrului Elisabeta este un univers pestrit, plin de culoare si cu situatii comice intense.

Totul se intampla in inalta societate a saloanelor pariziene unde un doctor, un majordom incornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol impreuna cu sotia sa, o bucatareasa cocheta si un englez-scotian sunt intr-un du-te-vino ametitor fiind purtati de acelasi carusel al incurcaturilor. Rezultatul? Cu totii se perinda de la Casa Chandebise la un hotel de moravuri usoare si inapoi, iar actiunea se deruleaza cu o viteza naucitoare.

Simpatica Raymonde Chandebise se intreaba de ce sotul ei a incetat sa-i mai acorde atentia necesara si presupune ca acesta trebuie sa aiba o aventura. Asa ca ii cere prietenei sale Lucienne sa-i scrie o scrisoare de dragoste menita sa-l ademeneasca la o intalnire in care sa-l prinda in actul de a fi necredincios. Dar cand sotul lui Raymonde, Victor Emmanuel (de altfel, foarte credincios), primeste scrisoarea, el presupune ca este pentru prietenul sau burlac, Tournel, si i-o da in schimb acestuia, punand astfel in miscare o serie de evenimente hilare care rasuna din casa Chandebise pana intr-un hotel de moravuri usoare, unde orice (si aparent toata lumea) merge.

In aceasta comedie nebuna, toata lumea fuge dupa toata lumea si, totodata, toti fug unii de altii. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stari de exaltare alcoolica, amenintari cu moartea…nu ai cum sa nu razi cu lacrimi.

BILETE

Pret bilet: 80/90/100/120 lei. Biletele sunt disponibile la Ateneul National din Iasi si online pe www.bilet.ro

INFO

Ateneul Național din Iasi 

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulNationalIasi

PE ACEEASI TEMA:

”Gaitele” cu Maia Morgenstern, Carmen Tanase | Sala Unirii, Iasi

”Steaua fara nume” | Ateneul National din Iasi

Profu’, adaptare după piesa lui Jean Pierre Dopagne

Ateneul Național din Iași invită publicul la spectacole de teatru în aer liber

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Cinema in the Park – IAȘI: To Rome with Love

Concert Țapinarii la Rocknrolla Iași

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI SCULPTURĂ „ANI PRIETENI AMINTIRI” – GABRIEL GHEORGHIU ȘI LUCIAN CONSTANTIN SMĂU

Compania Andirino aduce publicul și în luna iulie la teatru în aer liber

Scrie un comentariu: