Pulsar Trio[Germania] LIVE @The Trumpets

Centrul Cultural German Iasi împreună cu Asociația Compania FaPt-Fabrica de Artă și Producție Teatrală și The Trumpets, invită publicul ieșean la o seară specială în care jazz-ul se conjugă la superlativ. Evenimentul va avea loc joi, 16 noiembrie 2017, începând cu ora 21:00, la The Trumpets.

PULSAR TRIO este unul dintre cele mai interesante trio-uri din jazz-ul german contemporan, cu o activitate intensă pe scena internațională de jazz. Ritmuri exuberante, improvizații sofisticate, experiment și diversitate stilistică sunt doar câțiva termeni care descriu stilul unic al trio-ului, definit de muzicienii care-l compun: Matyas Wolter – sitar/bass-sitar, Beate Wein – pian, Aaron Christ – tobe. Relaţia superbă dintre instrumente, a determinat critica de specialitate să considere că PULSAR TRIO este grupul prin care celebrul Ravi Shankar introduce sitarul în jazz-ul european.

Albumul de debut “Erpelparka Suite” (2012) a fost lansat de renumitul label britanic “First Hand Records”, iar în 2014 devin câștigătorii Global Music Contest CREOLE, având totodată o prezență frecventă în festivaluri importante precum Glastonbury Festival, Fusion Festival, Bayerischen Jazzweekend, Leverkusener Jazztag, Masala Festival, dar și în numeroase cluburi cunoscute de jazz.

MATHIAS WOLTER este activ muzical încă de la începutul anilor ’90, ca chitarist, multi-instrumentist și artist de sunet în proiectele Alaskian Rhymes și Woltr. În timpul studiilor muzicale la TU Berlin intră într-o conexiune profundă cu muzica clasică raga din nordul Indiei. În 2004 începe să studieze în Calcuta și Berlin muzica raga la sitar și surbahar (bass-sitar) cu renumitul maestru Pandit Subroto Roy Chowdhury. În 2007 înființează PULSAR TRIO împreună cu Beate Wein și Aaron Christ combinând improvizația din cele două culturi complet diferite.

BEATE WEIN a studiat muzica la Universitatea de Muzică și Teatru “Felix Mendelson Bartholdy” din Leipzig, apoi la Universitatea din Potsdam.Începând cu anul 1994 participă, în calitate de cântăreață și pianistă, la proiecte diverse ca stil muzical: metal, rock, hip hop, pop și improvizație. În 1999 devine membru fondator al trupei rock progresiv “Jig Stream”, cu care produce două albume. În 2006 explorează muzica autohtonă în India și Nepal, unde interpretează și efectuează înregistrări alături de muzicieni nepalezi din Kathmandu. În 2007 fondează PULSAR TRIO împreună Matyas Wolter și Aaron Christ.

AARON CHRIST este un artist multi-instrumentist care a fost familiarizat încă din copilărie cu muzica clasică, apoi blues și boogie. Ulterior a fost influențat de jazz, punk și polka. În 2004 se alătură ca basist grupului Gothaer Jazzfunk Combo, iar în 2007 începe colaborarea cu Matyas Wolter și Beate Wein în proiectul PULSAR TRIO. În 2009 fondează “Hang-Drum Project” și produce două albume. Din 2011 colaborează ca percuționist cu Potsdamer Montagsorchester.

Evenimentul este produs de Centrul Cultural German Iasi și Asociația Compania FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală în parteneriat cu The Trumpets, în cadrul proiectelor Iași Jazz Nights și UnderAct, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

INTRARE

Intrarea liberă! Rezervări la numărul de tel: 0745 321 930

INFO

The Trumpets

Palas Mall, esplanada Teatrului Luceafarul, Iasi

www.facebook.com/the.trumpets.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: