”Provizoriu” la Teatru Fix

afis-provizoriu-deplasare-F

Care dintre noi este cel mai invizibil din punct de vedere social? Cum putem să definim invizibilitatea socială? Cum se raportează societatea la oamenii care decid că nu mai sunt reprezentați de societate?
De ce avem nevoie de ierarhii sociale? Provizoriu aduce laolaltă opiniile a 5 artiști în legătură cu toate aceste întrebări. Ironic și percutant, Provizoriu se adresează tuturor celor care trec pe lângă noi în fiecare zi și despre care alegem să nu știm nimic.

Sunteti asteptati duminică, 9 august, ora 19:00, la Teatru FiX să vă întâlniți cu Reactor de creație și experiment Cluj pentru vizionarea spectacolului Provizoriu, spectacol ce va fi prezent pe 12 august în Bacău, la THEATERSTOCK.

Provizoriu este un spectacol orientat pe procesul de lucru, care tratează tema invizibilității sociale. Spectacolul încearcă să ficționalizeze și să facă vizibile biografiile celor care există doar în statisticile instituțiilor.

Propunând o abordare interactivă, spectacolul se desfășoară la vedere. Actorii încearcă, de asemenea, să convingă spectatorii că poveștile personajelor propuse de ei merită să fie cunoscute. Publicul este în permanență implicat și invitat să adopte o poziție critică în raport cu ce se întâmplă în scenă.

Cătălin Filip (corporatistul și al doilea bătrîn), Diana Nedescu (femeia matură și tînăra absolventă) și Doru Taloș (bărbatul din chioșc și poemul final) se întrerup unul pe altul, se ceartă, se plictisesc, intră în dialog cu spectatorii, intervin cu replici necesare în povestea unuia sau a altuia, se filmează fragmentat, uneori, unul pe altul, intervin cu bucăţi scurte de cîntece, într-o „joacă“ seducătoare și aparent dezordonată, în care, paradoxal, se dispută pe muchia violenţei tocmai gradul de „invizibilitate“ socială al fiecărui pesonaj în parte. Elasticitatea, inteligenţa și implicarea cu talent ale actorilor sînt indiscutabile.” – Miruna Runcan, Observatorul cultural –

REZERVARE

Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (între 12:00 și 18:00)

 

Reactor de creaţie şi experiment este o asociaţie culturală din Cluj Napoca, responsabilă cu administrarea spaţiului cultural alternativ cu acelaşi nume. Asociaţia s-a format în ianuarie 2014, la iniţiativă actorilor Doru Taloş şi Oana Mardare, alături de colegii lor Raluca Mara (actriţă), Delia Gavliţchi (regizor), Cristian Ban (regizor), Alexa Băcanu (dramaturg) şi Daniel Peslari (consultant administrativ).

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: