Spectacolul „Proștii sub clar de luna”

Prostii sub clar de luna

Proştii sub clar de lună, de Teodor Mazil. DURATA: 2h10′(fără pauză). Se joaca în Sala Teatru³ (Teatru la Cub).

  • Joi,  28 mai, ora 19.00

DESPRE

Regia, scenografia, spaţiul sonor: OVIDIU LAZĂR

DISTRIBUŢIA: LIVIA IORGA, ROXANA MÂRZA, DORU AFTANASIU, HORIA VERIVEŞ, BRÂNDUŞA ACIOBĂNIŢEI, OANA SANDU. RADU HOMICEANU

Vă fac o mărturisire”: am ajuns să cred că acum, aici, astăzi, omul de teatru nu poate supravieţui fără a fi în acord fin şi constant cu realitatea imediată, o realitate adesea contondentă pe care, dacă vrei să o transformi în spectacol teatral, trebuie să o reaşezi în matricea unei stilizări esenţiale. Cred că, după Caragiale, Teodor Mazilu este dramaturgul irevocabil al românismului în expansiunea sa exaltată şi mediocră, căci ne paşte permanent o autentică „ipocrizie a disperării” care ne face mereu convertibili la ignoranţă şi mereu obedienţi faţă de circumstanţe aparent favorizante. Îmi doresc o comedie puternică despre societatea „de tarabă” a zilelor noastre: totul se vinde şi/sau se cumpără, viaţa personală e un subiect de tranzacţii financiare şi/sau erotice, iar sentimentele au devenit mijloace de şantaj rizibil. Aşadar, comèdia se petrece într-un soi de talcioc unde totul şi toate sunt uzate, dar oricând utilizabile sau reutilizabile. Aici se trăieşte, aici se doarme, se mănâncă, se bea, aici au loc despărţiri şi îndrăgostiri, toate temporare şi frugale, căci aici totul se vinde şi se cumpără în barem de timp şi într-o savuroasă ilegalitate. Personajele se încâlcesc în amalgamul strident al unor vremuri nebune şi supravieţuiesc prin intermediul unor ticăloşii ieftine (de tarabă, evident). În miezul râsului, îmi doresc să rămână, ca un cui într-o talpă şturlubatecă, înfrigurata afirmaţie a lui Mazilu: „Prezentul nu poate fi trişat.Ovidiu Lazăr

GALERIE VIDEO

BILETE

Pret bilet: 32 lei (reduceri pentru studenti, elevi si pensionari)

Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro , secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala

Telefon: 0232-255999

Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI   Fondat în 1840

Adresa: Str.Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mail: tniasi@yahoo.com

www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: