Project Glass – tehnologia viitorului (nu foarte indepartat)

Noi credem ca tehnologia trebuie sa lucreze pentru noi – sa fie acolo cind avem nevoie de ea si sa dispara cind ne dorim acest lucru“, acesta este mesajul pe care il transmit initiatorii “Project Glass”.

Project Glass

Ce-si propune de fapt acest proiect? Sa introduca in viata de zi cu zi o tehnologie care sa ne ajute sa exploram si sa impartasim prietenilor lumea noastra, atunci cind vrem si cit vrem. Un alt fel de a interactiona cu mediul care ne inconjoara, cu prietenii nostri, o interactiune mediata de o tehnologie usor de utilizat si care functioneaza ca un fel de “asistent personal” in relatia noastra cu lumea inconjuratoare.

Imagineaza-ti cum ar fi sa mergi pe strada si sa fii avertizat din timp ca metroul pe care vrei sa il iei nu functioneaza, sau ca esti pe cale sa intarzii la intalnire daca nu te grabesti. Imagineaza-ti cum este ca persoana cu care intri in contact sa vada ce vezi tu prin “ochii” tai.

Va impartasim toate astea pentru ca vrem sa intram in legatura cu voi pentru a invata cum anume poate fi imbunatatita tehnologia  si care este cea mai buna cale pe care sa o urmam.” ne spun la final dezvoltatorii Project Glass, invitindu-ne sa reactionam si sa ne implicam.

Urmariti-i pe initiatori  pentru a descoperi citeva dintre ideile si povestile lor si interactionati cu ei pentru a crea tehnologia unui viitor care nu pare foarte indepartat: Project Glass

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: