Proiectul „Pentru Iași”, lansare la Teiul lui Eminescu

pentru-iasi-lansare-septembrie-2015-foto

Sâmbătă, 12 septembrie, la ora 15.30, în Parcul Copou, la Teiul lui Eminescu, lansăm inițiativa civică și politică locală Pentru Iași. Vrem să candidăm în 2016 la alegerile locale la Primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean.

La evenimentul de sâmbătă vor fi alături de noi 4 invitaţi care vor vorbi despre prezentul și viitorul Iașului, așa cum îl văd prin lentila domeniului lor de expertiză. Printre ei se vor afla Adrian Iftene, Decan al Facultății de Informatică, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, împreună cu Nicușor Dan, președintele Uniunii „Salvați Bucureștiul”, cel care a deschis în România drumul candidaturilor independente, neafilitate partidelor tradiționale.

Alături de noi se vor afla, de asemenea, Andrei Gheorghiescu și Marius Lupu. Andrei Gheorghiescu este manager în IT și un exemplu de cetățean implicat. El a coordonat, printre altele, proiectul Turnul Nostru, prin care a mobilizat ieșenii să restaureze un turn de apă din Iași, transformând o ruină într-un simbol al implicării civice. Marius Lupu este, la rândul său, manager în IT, director al unei companii multinaționale, cu o vastă experiență în business.

Invitaţii evenimentului de sâmbătă vor vorbi despre rolul inițiativei individuale și-a implicării civice în dezvoltarea economică și socială a unui oraș.

Pentru Iași este o inițiativă civică și politică locală, care a pornit spontan, cu un grup de ieșeni fără apartenență politică. Mulți dintre noi au o experiență bogată în mediul privat şi ne-am propus să mobilizăm locuitorii orașului, pentru a crea împreună ceea ce ne lipsește. Ne dorim să stimulăm un comportament participativ și să trăim într-un Iași unde oamenii colaborează unii cu alții, pentru a rezolva mai rapid și mai responsabil problemele cu care se confruntă.

În nici un oraș dezvoltat din lumea contemporană, cetățenii nu sunt umili în fața autorităților. Dimpotriva, autoritățile sunt cele care îi consultă pentru deciziile importante și țin cont de soluțiile care vin dinspre ei.

Suntem conștienți de impactul mediului politic asupra vieții noastre. Modul în care funcţionează în prezent administrațiile locale inhibă și descurajează participarea civică. De aceea am hotărât să înfiinţăm un partid politic local, care nu se va alia cu partidele existente şi care va susține printr-o politică transparentă și prietenoasă dezvoltarea unui „Iași pentru oameni”.

Credem că rezolvarea problemelor economice cu care se confruntă Iașul este de o importanță strategică și suntem gata să ne folosim întreaga experiență dobândită în mediul privat pentru a crește nivelul de trai al ieșenilor şi a deschide administraţia publică către cetăţeni.

În cadrul evenimentului de sâmbătă, vom vorbi despre programul politic al Partidului Pentru Iaşi și despre obiectivele pe care le avem în vedere, ca să accelerăm dezvoltarea economică a Iașului și să punem bazele unei politici care să satisfacă nevoia actuală de participare publică a cetățenilor.

INFO

pentruiasi2016.ro
www.facebook.com/pentruiasi2016

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: