Proiectul Micro Gear oferă elevilor ocazia de a participa la cursuri de tehnologia microcontrolerelor

microgear

Echipa Voluntar.ro împreună cu Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii (A.P.E.C) va organiza în decursul Săptămânii Altfel (18-22 aprilie 2016) o serie de cursuri interdisciplinare de microcontrolere (Arduino, MakeyMakey) în cadrul proiectului Micro Gear finanțat prin Fondul Științescu, program dezvoltat de Fundația Comunitară Iași și Romanian-American Foundation, în parteneriat cu finanțatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, eMAG, ENDAVA, Hackerspace, JCI Iași, RomSoft, Scc Services, Sprocket și Xerox.

Proiectul Micro Gear oferă ocazia de a participa la cursuri introductive și aprofundate în tehnologia microcontrolerelor elevilor din clasele VII-XI și tuturor tinerilor interesați să învețe mai multe despre acest domeniu. Prin intermediul acestui training cursanții vor dobândi noi cunoștințe specifice domeniilor STEM ce constau în noțiuni de informatică, fizică și matematică ce vor fi înglobate în programa de studiu. Principalul motiv pentru implementarea acestui proiect este atât lipsa din prezent a unor oportunități de studiu similare, cât și interesul crescut al comunității IT față de multitudinea posibilităților de dezvoltare cu ajutorul acestor platforme.

Obiectivul principal al acestui proiect constă în selectarea unui număr total de 60 de cursanți din clasele VII-XI în perioada 1 martie-10 aprilie 2016 pe baza unui formular de înscriere online. Cursurile interdisciplinare de microcontrolere (Arduino, MakeyMakey) furnizează un mediu de învățare nonliniar și nonformal ce urmăreṣte dezvoltarea competențelor cursanților prin utilizarea conceptului Learning by doing. Ele vor fi structurate într-o manieră interactivă, în care cursanții vor avea șansa de a îmbina teoria cu practica și utilul cu plăcutul. Cursurile vor avea loc în corpul C al UAIC (Facultatea de Informatică, Iași).

Cunoștințele deprinse de cursanți vor fi fructificate prin organizarea unei competiții de proiecte la finalul sesiunilor de training având ca scop evaluarea cunoștințelor acestora și premierea celor mai bune proiecte. Se va pune accentul pe creativitate și idei practice.

INFO

www.facebook.com/MicroGearSeminar

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: