Proiectul instalativ ”Generația lui BauBau”

generatia bau bau

Proiectul instalativ ”Generația lui BauBau” mimează critic o retrospectivă ficțională a unor aspecte traumatice din istoria mentalului colectiv/personal românesc de dinainte și de după căderea regimului totalitar precum și impactul relativ al acestora asupra acțiunii artistice generaționale postdecembriste, apelând, printr-o retorică a anecdotei vizuale cu stridențe propagandistice, la un imaginar parodic al fricii și al diversiunii.

Lucrările propuse, în ciuda ermetismului aparent, reprezintă rezultatul antidiscursiv al unui proces ludic de bricolare fantasmatică a unor posibile semnificații biografice, sociale, politice sau culturale decontextualizate printr-o dinamică aleatorie a subtextelor autoreferențiale disociative.

Din interferența speculativă a acestor imagini se perpetuează mai degrabă o constantă reticență auctorială asupra evenimentelor și identității ca efect condiționat de acestea, o intrigă deprivată de iluzia hegeliană unui deznodământ cu privire la sensul istoriei.

Ca realitate interpretată însă, istoria, unde rolul discutabil al artei în ecuația cu tot mai multe necunoscute a acesteia rămâne oarecum la stadiul de provocare tolerată, începe în fiecare moment.

INFO

Galeria Meru

Bd. Carol I, nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

www.facebook.com/pages/Meru-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: