Proiectul educațional „Ferestre către patrimoniul cultural: textile salvate prin restaurare-conservare”

Proiectul educațional „Ferestre către patrimoniul cultural: textile salvate prin restaurare-conservare”Proiectul educațional ”Ferestre către patrimoniul cultural: textile salvate prin restaurare-conservare”, demarat în anul 2011 de Complexul Muzeal Naţional “Moldova” Iași – Centrul de Cercetare și Conservare – Restaurare a Patrimoniului Cultural, continuă și în acest an, în parteneriat cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Proiectul, ce se derulează în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2013, are ca obiectiv sensibilizarea publicului tânăr asupra importanţei cunoaşterii şi protejării patrimoniului cultural, printr-o abordare pedagogică a conservării patrimoniului. Obiectivul este de a  corela imaginea dobândită de tineri cu ocazia vizitelor anterioare întreprinse în muzee și transmiterea unor informații legate de perceperea obiectelor de patrimoniu, ca documente ce transmit cunoștințe, mesaje peste timp.

Prelegerile vor fi susținute de către dr. Ing. Carmen Marian, cercetător în cadrul Laboratorului de restaurare textile al Centrului de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

INFO

Informații suplimentare la telefon 0740541872

E-mail: contact@muzeul-moldova.ro

Web pagewww.muzeul-moldova.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: