Proiectul de arta Papergirl

* data limita pentru inscrieri: joi 1 iulie 2010

“Papergirl” este un proiect de arta initiat in 2006, in Berlin, de Aisha Ronniger. In stilul baietilor care distribuie ziare in SUA, lucrari de arta sunt rulate si distribuite de pe bicicleta pe strada, in mod aleator, trecatorilor. Oricine poate sa participe!

Ideea este aceea de a aduce arta catre public intr-un alt fel decat normal; de a surprinde oamenii si de a-i aduce in contact cu arta in viata lor de zi cu zi.

Motto-ul papergirl este: “Oricine primeste o rola e norocos si banii nu pot cumpara norocul!”, in plus, “E mult mai distractiv sa primesti ceva atunci cand nu trebuie sa dai nimic in schimb!”.

“Ziarul” care va fi distribuit consta in lucrari de arta rulate impreuna.

Proiectul se desfasoara anual si are 3 etape:

* Strangerea lucrarilor

Contributiile artistilor sunt trimise prin posta sau sunt aduse personal si sunt mai apoi incluse in rolele cu lucrari. Nu exista limitari in ceea ce priveste formatul, subiectul sau cantitatea lucrarilor trimise, prin urmare, rolele vor contine lucrari originale, printuri si fotografii deopotriva. Fiecare rola va avea 10 lucrari diferite, adica fiecare rola va oferi o combinatie unica de lucrari de arta. Reproducerea lor nu va constitui ocupatia noastra, prin urmare, lucrarile vor fi trimise in forma lor finala.

* Expozitia

Inainte ca rolele de arta sa fie distribuite, in august, toate lucrarile stranse pot fi vazute intr-o expozitie ce dureaza doua saptamani. O lucrare reprezentativa a fiecarui artist va fi expusa pe perete. Alaturi de lucrarea expusa, celelalte lucrari ale artistului vor putea fi rasfoite de public pentru a avea o imagine completa asupra artistului. La fel ca in strada, lucrarile vor fi liber expuse pentru public. Ele pot fi privite, rasfoite dar nu si cumparate! Toate lucrarile stranse vor fi distribuite in strada la finalul expozitiei.

* Distributia

Cu totii, “papergirls” si “paperboys” se intalnesc intr-o zi prestabilita, pentru a distribui rolele cu lucrari de arta prin oras. Toata lumea este invitata la acest eveniment, indiferent daca a contribuit sau nu cu vreo lucrare de arta, fie ca este un prieten sau un coleg sau pur si simplu o cunostinta venita in vizita! Acest eveniment este punctul culminant al proiectului prin faptul ca aduce impreuna oameni care au lucrat la proiect, oameni care au trimis o lucrare gata-facuta, prieteni, colegi, vecini, etc. Toti cei care participa se vor plimba prin oras cu bicicletele, aruncand trecatorilor cate o rola cu lucrari de arta, in mod aleator. Impartind rolele de pe bicicleta ne asiguram de lipsa stereotipurilor in alegerea destinatarilor.

Cuvintele de ordine sunt spontaneitate, adrenalina, distractie!

Pentru inscriere si alte detalii: papergirliasi@yahoo.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: