Proiectul cultural “Lectiuni de dansu”

In perioada 26 aprilie – 04 mai 2012 se va derula proiectul cultural „Lectiuni de dansu” organizat de Asociatia de Arta si Traditie „Coconite” in parteneriat cu Ateneul Tatarasi, Primaria Municipiului Iasi si Muzeul Casa Muresenilor din Brasov.

Proiectul are drept scop educarea tinerilor si promovarea culturii si a Tezaurului National Romanesc prin prezentarea unui dans de coloana din secolul al XIX-lea, numit Romana. Proiectul se va desfasura pe parcursul a 9 zile si va cuprinde:

–         26 aprilie 2012 – deschiderea evenimentului prin discutii cu privire la cultura si arta secolului al XIX-lea si elementele care au stat la baza crearii dansului Romana; reprezentatie a dansului oferita de catre Ansamblul de dansuri experimentale „Coconite”; expozitie din cadrul Muzeului Casa Muresenilor din Brasov;

–         27 aprilie – 03 mai 2012 – workshop de dans in cadrul Ateneului Tatarasi in timpul caruia tinerii interesati de cultura secolului al XIX-lea vor purta discutii despre societatea din acea perioada si vor invata dansul Romana;

–         04 aprilie 2012 – ultima zi a proiectului „Lectiuni de dansu” ce va cuprinde trei flash-mob-uri in trei zone istorice ale Iasului si incheierea evenimentului prin evolutia cursantilor pe scena Ateneului Tatarasi; proiectii cu momente din timpul workshop-ului; concluzii asupra evenimentului.

Coordonatorii proiectului „Lectiuni de dansu” sunt Lavinia Raileanu, presedinte al Asociatiei de Arta si Traditie „Coconite” si coregraf al Ansamblului de dansuri experimentale „Coconite” si directorul Ateneului Tatarasi dr. Liviu Bratescu.

Invitati: Cristina Seitz- muzeograf Casa Muresenilor din Brasov, Lorena Domocos- conservator Casa Muresenilor din Brasov, Constantin Raileanu- compozitor, muzicolog si dirijor al formatiei vocal-instrumentala de muzica veche Anton Pann din Bucuresti, Petre Susu- coregraf al Ansamblului Doina Carpatilor din cadrul Casei de Cultura a Studentilor, Iasi, Victor Munteanu- sef la Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National Moldova Iasi.

„Lectiuni de dansu” este o continuare a proiectului „Romana” initiat de catre Muzeul Casa Muresenilor din Brasov in parteneriat cu Opera Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Asociatia Culturala Germano-Romana „Romanima”, Nürnberg, finantat de catre Administratia Fondului Cultural National.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: