Proiectul artistic H+ (Transhumanity) la Galeria de arta ”Victoria”

În perioada 11-20 decembrie 2018, la Galeriile Victoria din Iași (Piața Unirii), se desfășoară proiectul artistic H+ (Transhumanity) semnat de artistul Dorin Baba, având ca temă de dezbatere transumanismul.

Prezentarea proiectului va avea loc miercuri, 19 decembrie 2018, ora 18.00 şi va fi susţinută de către criticul de artă prof. univ. dr. Petru Bejan.

H+ (Transhumanity) este un proiect de artă al cărui concept este transumanismul – unul dintre cele mai controversate concepte actuale, legat de viitorul umanității, bazat pe inteligența artificială – și se referă la transformarea condiţiei umane cu ajutorul ştiinţei şi al tehnologiei.
H+ este simbolul transumanismului – mișcare culturală şi intelectuală internaţională, fondată de oameni de ştiinţă, artişti, antreprenori, companii cu mari resurse financiare, care pledează pentru transformarea și sporirea capacităţilor fizice şi mentale ale omului, pentru a elimina îmbătrânirea și suferinţa, astfel încât omul să aibă, în viitorul cel mai apropiat, capacități excepţionale (o memorie prodigioasă, capacitatea de vedea în întuneric, de a auzi ultrasunete, pentru a deveni nemuritor – un Homo Deus).
Proiectul artistic H+ (Transhumanity) este constituit dintr-un ansamblu de instalații și video-instalații funcționale (sculpturi și holograme), care încearcă să creioneze această realitate și nu este o acțiune artistică de susținere sau de condamnare a acesteia. Scopul este de a aduce în prim-plan acest subiect controversat si, nu în ultimul rând, de a realiza un proiect artistic, cel puțin interesant.” (Dorin Baba)

INFO

GALERIA DE ARTĂ ,,VICTORIA”

PIAȚA UNIRII, NR 12, IAȘI

uapriasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Expoziţia „Ostentaţii” – Dorin Baba

Proiectul artistic „AUGMENTED REALITY„ semnat de Dorin Baba

Expozitia “Dragobete Art. Ro” la Galeria “Victoria”

Expozitie de pictura – ”Apa, spiritul timpului” – Bianca Boros

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Magdalena Rădulescu: „Revelație”, la Palatul Culturii din Iași

AUR pentru Mălina Constantinescu, eleva Colegiului Naţional la Olimpiada Balcanică de Fizică

IAȘI Guitar Academy 23 – 24 iulie 2019

Program Cinema Ateneu: 22 – 28 iulie 2019

Scrie un comentariu: