PROIECTUL .APARAT LA CEA DE-A DOUA EDIȚIE / aparat_02

Aparat_AFS_Aparat_02_nov201

LUNO, în colaborare cu Institutul Francez Iași și Centrul de Fotografie Contemporană organizează cel de-al doilea eveniment din cadrul proiectului .aparat, eveniment ce va avea loc în Sala Teatru³ (Teatrul CUB) pe data de 10 și 11 noiembrie 2014, începând cu orele 20:00. aparat_02 propune observații critice și reflexii asupra ideologiilor, dar și asupra idealurilor personale care construiesc limitele acțiunilor de zi cu zi.

Ziua de luni, 10 noiembrie debutează cu o serie de lecturi performative coordonate de C_F_C, și continuă cu proiecția filmelor artistului vizual Dragoș Alexandrescu.  Proiectele video ale artistului prezintă trei situații contemporane de incidență a sistemelor sociale cu cele economice. Ele tratează prin observație, efect și reacție raportul conflictual dintre individ și sistem. Vizionarea filmelor va fi urmată de o discuție a artistului împreună cu Dan Acostioaei (Universitatea de Arte Iași). Evenimentul zilei de luni se încheie cu un live performance al trupei ieșene Fine, It’s Pink, cu visuals semnate Luno.

Marți, 11 noiembrie, evenimentul debutează cu versiunea în lucru a filmului lui Tudor Giurgiu, „De ce eu?”, film care spune povestea unui tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție. După proiecția de film, agenda evenimentului continuă cu o discuție alături de autorul filmului – Tudor Giurgiu și de Emilian Oprea, actorul ce interpretează rolul principal, și se încheie cu un performance acustic realizat de Luna Amară (Nick, Mihnea și Șerban).  Accesul la evenimentul de marți se face pe bază de bilet. Prețul acestuia este de 10 lei și poate fi achiziționat în avans de la Mignon Cafe (Str. Lăpușneanu nr. 9-11) sau în seara evenimentului de la Teatrul CUB.

Astfel, în cele două zile de aparat_02, publicul interacționează cu proiecte care abordează diferite perspective de analiză a raportului dintre ideologie și ideal, de la interpretări personale, reflexii poetice, la observații, confesiuni și ficțiuni atent construite.

Producător: LUNO; Partenerii proiectului: Institutul Francez Iași, Centrul de Fotografie Contemporană; Partenerii evenimentului: Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” Iași

.aparat este o platformă de producție și diseminare a unor forme de cunoaștere avansată în domeniile filmului documentar, de ficțiune și experimental, cu conexiuni în domeniul muzicii experimentale, coregrafiei contemporane și performance-art.

INFO

Sala Teatru³

Str. Agatha Bârsescu nr. 18

FB: www.facebook.com/proiect.aparat

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: