Proiecție – SIKSA. Stabat Mater Dolorosa

Joi, 27 iunie 2019, de la ora 20 vă invităm la FiX pentru vizionarea muzicalului bazat pe lucrarea formației SIKSA, „Stabat Mater Dolorosa”.

Regie: Piotr Macha + SIKSA. Scenariu: Stabat Mater Dolorosa. Distribuție: Check yourself . Producție: Hardcore DIY

Acest demers este un vis performativ al transformării unui film în realitate, în care atât visul, cât și filmul se aseamănă cu o gumă fără gust, mestecată pentru prea mult timp. O invitație nostalgică la o poveste dansată, despre o fată care se întoarce în copilărie, atunci când obișnuia să se costumeze în diverse femei, folosindu-se de garderoba mamei sale, toate aceste roluri fiind jucate pentru propria sa plăcere.

Acest film se prezintă ca o unealtă prin care se reconstruiesc scene din adolescență, dar și ca un adio baroc spus sclipiciului și unicornilor.

„Stabat Mater Dolorosa” este asemenea unei baionete care taie prin timpurile moderne, protagonista folosindu-și întregul corp pentru a crea micro-performanceuri pe propriul risc. Muzica formației SIKSA este scenariul respins, măcinat, scuipat, negat și intensificat de personaje. Camera folosită de Piotr Macha este una dintre armele pe care SIKSA le folosește pentru a distruge realitatea modernă, reprezentând un limbaj artistic pe care membrii formației îl folosesc încă din 2014, într-o manieră aproape neobservată. O fată, o armă și moartea – acestea sunt vremurile în care trăim.

Filmul este în limba poloneză și va fi subtitrat in limba engleză.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

INFO

Hala Fix

Strada Bucium 34 – Moldomobila, poarta 1, Iasi

www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: