Proiecţie de gală la Iasi a filmului ”DIMINEAŢA CARE NU SE VA SFÂRŞI”

Joi, 19 ianuarie, îi puteți întâlni pe actorii Valeriu Andriuță și Valer Dellakeza, protagoniști în filmul de lungmetraj scris și regizat de Ciprian Mega.  Aceasta este o proiecție de gala în prezența echipei. Filmul va fi proiectat in premieră la Iași, la Cinema Victoria. Povestea este inspirata dintr-un caz real.

Pentru a-și putea întreține familia din România, Eva se prostituează în Cipru. Ajunsă aici încă din adolescență, tânăra și-a dezvoltat propriile relații cu bărbați influenți. O veste, însă, o va determina să-și reconsidere perspectivele asupra vieții.

Povestea Evei se împletește pe imaginea unei fragile comunități de emigranți și pe relația autistă pe care aceștia o au cu autoritățile din țara de origine, într-un film despre frică și deznădejde, despre corupție și indiferență, dar, mai presus de toate, despre credință și iertare.

Țară: România/Cipru. Regia și scenariu: Ciprian Mega. DOP: Liviu Marghidan. Durată: 97 minute. In rolurile principale: Ela Ionescu (La limita de jos a cerului), Valeriu  Andriuță (Dupa dealuri), Ovidiu Crișan (Despre oameni si melci, nominalizat la premiile Goya).

”Dimineața care nu se va sfârși”, în regia lui Ciprian Mega, a primit premiul ”Istess per il Giubileo della Misericordia”, cea mai importantă distincție acordată anul acesta de Festivalul Internațional de Film de la Terni.

Povestea în sine, jocul actorilor, imaginea… Toate sunt fără cusur. Am plâns, dar am și râs pe alocuri, urmărind acest minunat film despre emigrația românească.Stefania Parisi, critic de film și președintele Institului Istess

O poveste sinceră, actuală, cu o puternică încărcătură emoțională.” regizorul polonez Krzysztof Zanussi (membru juriu).

INFO

CINEMA VICTORIA

Piaţa Unirii, Nr. 5

Telefon: 0232 268 012

Număr săli: 1; Capacitate: 902; Sunet: Dolby Stereo

Facebook Event

PE ACEEASI TEMA:

”Statele unite ale iubirii”, de vineri în cinematografe

„6,9 pe scara Richter” – proiectii de gala la Ateneul din Iasi

”Belgica”, filmul pentru care s-au inventat 15 trupe, intra in cinematografe

Thrillerul psihologic ”Fragmentar” ajunge de vineri la Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

FOTO ABC cu fotograf Paul Padurariu!

Dream Theater aniversează 25 de ani de Images and Words prin doua spectacole în România

Street Delivery 2017 a lansat apelul de proiecte

Blanilla &The Flying Quartet @Underground The Pub

Scrie un comentariu: