Proiecție de filme despre mediu VI: Meat the truth

„Meat the truth” este documentarul care aduce informații suplimentare pentru filmele realizate anterior care au avut ca temă schimbările climatice. Desigur, documentarele anterioare au reușit să atragă atenția publicului asupra încălzirii globale, dar adesea, cel mai ignorat aspect a fost cel care are legătură directă cu aceste fenomene și anume, creșterea și producerea excesivă de animale.

Scopul proiecției: Atragerea atenției asupra cauzelor principale ale schimbărilor climatice prin demonstrarea concretă a faptelor – creșterea excesivă a animalelor generează mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât toate autoturismele, camioanele, trenurile, navele și avioanele la un loc.

La fel ca în ediția trecută, cei de la Vegan in Romania vor pregăti câteva gustări reci. Cu ajutorul lor veti înțelege mai ușor ce se află în spatele măștii actuale. Pregătiți-vă întrebările și rămâneți la discuții la finalul proiecției!

Asociația Social Trading Urban Place (S.T.U.P.) este o organizație independentă, non-guvernamentală, apolitică și non-profit. Aceasta are ca scop promovarea educaţiei ecologice, a mobilităţii urbane, a alimentației sănătoase, a utilizării eficiente a resurselor şi a responsabilităţii sociale prin susţinerea şi derularea unor proiecte comunitare cu impact social şi de mediu.

La fel ca aceasta, următoarele proiecții vor avea loc în ultima joi a fiecărei luni.

Subtitrat în română. Durata documentarului: 74 minute. La finalul proiecției vor avea loc discuții pornind de la tema filmului.

INTRARE

Având în vedere că numărul de locuri este limitat, intrarea se face pe bază de confirmare (Anca – 0743 780 766).

INFO

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Adresa: Str. Gavriil Musicescu nr. 14

Web: www.incuib.ro

FB: www.facebook.com/laCUIB

PE ACEEASI TEMA:

Proiecție de filme despre mediu V – Food Choices

Seara de film german: “De partea cealaltă” in regia lui Fatih Akin

Seara de film german: „Oh Boy”, in regia lui Jan Ole Gerster

Proiectie de film in Gradina Palas: Afacerea Est

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Lansare de carte la BCU Iași: Regele, comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I

Dreaming Romania @Teatru Fix

Festivalul Artelor Martiale 2018

Micul Pranz #16

Scrie un comentariu: