Proiecție de filme despre mediu: ”Tomorrow” @The Grape

The Grape si Asociatia STUP va invita la film joi, 26 octombrie 2017, de la ora 19:00. In cadrul proiectului  „Proiecție de filme despre mediu” veti vedea ”Tomorrow”

Cu toții am observat straniile evenimente climatice din ultimul timp și suntem conștienți de schimbările care au loc în jurul nostru. Documentarul „Tomorrow” așează reflectoarele asupra oamenilor care aduc soluții și acționează pentru ca mediul să revină la normal.

În anul 2012 revista „Nature” a publicat un studiu condus de 20 de cercetători de la cele mai bune instituții științifice din lume în care concluzia era că omenirea va dispărea între 2040 și 2100 din cauza schimbărilor climatice. La scurt timp după publicarea acestui studiu, Mélanie Laurent împreună cu un grup de prieteni s-au hotărât să călătorească în jurul lumii pentru a găsi soluții pentru un viitor sigur pentru fiul ei și restul copiilor din lume. Documentarul „Ziua de mâine” (Tomorrow) spune povestea călătoriei din Statele Unite până în India (10 țări) în care s-au observat fermele de permacultură, proiectele de agricultură urbană și inițiativele comunităților în ceea ce privește resursele regenerabile.

Proiectul „Proiecție de filme despre mediu” este gândit în termenii susținerii și promovării mediului. Acesta a pornit din dorința de a aduce în vederea oamenilor riscurile la care se supun zilnic din cauză că nu respectă mediul, nu știu ce este educația ecologică, iar dacă știu ce este, nu reușesc să o aplice din cauza miturilor existente.

Cine sunt ei: Asociația Social Trading Urban Place (S.T.U.P.) este o organizație independentă, non-guvernamentală, apolitică și non-profit. Aceasta are ca scop promovarea educaţiei ecologice, a mobilităţii urbane, a alimentației sănătoase, a utilizării eficiente a resurselor şi a responsabilităţii sociale prin susţinerea şi derularea unor proiecte comunitare cu impact social şi de mediu.

La finalul proiecției vor avea loc discuții cu invitații pornind de la tema filmului.

REZERVARE

Având în vedere că numărul de locuri este limitat, intrarea se face pe bază de confirmare (Anca – 0741 919 588).

„Tomorrow” este a treia ediție a proiectului lunar “Proiecție de filme despre mediu”. La fel ca aceasta, următoarele proiecții vor avea loc în ultima joi a fiecărei luni.

INFO

The Grape

Str. V. Lupu 55, et. 2, Iasi

E-mail: office@thegrape.ro

www.facebook.com/TheGrapeIasi

 

PE ACEEASI TEMA:

Adevărul / The Truth | Cinema Ateneu

Servitorii | Cinema Ateneu

Cu inima împăcată | Cinema Ateneu

Berliner | Cinema Ateneu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Caravana ŠKODA la ERA Shopping Park

Noi provocări pentru Patricia Pop, prima femeie care traversează România cu tractorul

Scriu în culori – „Fă o copertă nouă cărții preferate!”

Expoziția „Chipuri și cămeși”

Scrie un comentariu: