Proiectie de filme despre mediu la Meru: ”Planeta Petrila”

Meru Iasi  si Asociatia S.T.U.P. va invita la film joi, 30 noiembrie 2017, de la ora 19:00. In cadrul proiectului  „Proiecție de filme despre mediu” veti vedea ”Planeta Petrila”

 

În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale.

Scopul evenimentului: Conștientizarea istoriei sociale şi culturale a unor locuri din România, cum ar fi orașul Petrila și a efectelor pe care le are rezistența și lupta unei comunități împotriva distrugerii istoriei orașului.

Proiectul „Proiecție de filme despre mediu” este gândit în termenii susținerii și promovării mediului. Acesta a pornit din dorința de a aduce în vederea oamenilor riscurile la care se supun zilnic din cauză că nu respectă mediul, nu știu ce este educația ecologică, iar dacă știu ce este, nu reușesc să o aplice din cauza miturilor existente.

Cine sunt ei: Asociația Social Trading Urban Place (S.T.U.P.) este o organizație independentă, non-guvernamentală, apolitică și non-profit. Aceasta are ca scop promovarea educaţiei ecologice, a mobilităţii urbane, a alimentației sănătoase, a utilizării eficiente a resurselor şi a responsabilităţii sociale prin susţinerea şi derularea unor proiecte comunitare cu impact social şi de mediu.

REZERVARE

Având în vedere că numărul de locuri este limitat, intrarea se face pe bază de confirmare (Anca – 0743 780 766). Durata documentarului: 80 minute. La finalul proiecției vor avea loc discuții pornind de la tema filmului.

„Planeta Petrila” este a patra ediție a proiectului lunar “Proiecție de film despre mediu”. La fel ca aceasta, următoarele proiecții vor avea loc în ultima joi a fiecărei luni.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: