Proiectie de film pe Terasa Acoperiş Ateneu: ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu

bacalaureat-ateneu

”Bacalaureat”, filmul pentru care Cristian Mungiu a primit Premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes poate fi vizionat vineri, 17 iunie 2016 si sambata, 18 iunie, de la ora 21.30 pe Terasa Acoperiş Ateneu.

Ateneul va găzdui  si duminică, 19 iunie 2016, de la ora 21:30, a treia proiecție a filmului „Bacalaureat”, în regia lui Cristian Mungiu, premiat anul acesta la Cannes. Proiecția va avea loc tot pe terasa acoperișului instituției. Decizia vine ca urmare a interesului manifestat și a numărului ridicat de solicitări din partea publicului, Ateneul venind în întâmpinarea acestuia cu o nouă proiecție.

Filmul vorbeşte despre responsabilităţile şi provocările vieţii de părinte şi spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care este cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui, în contextul societăţii româneşti de astăzi.

Premiul pentru Cea mai bună regie este al treilea premiu al lui Cristian Mungiu în competiția oficială a Festivalului Internațional de film de la Cannes, precedentele două fiind trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiul pentru scenariu în 2012, pentru După Dealuri, film pentru care au premiul de interpretate la Cannes și cele două actrițe din rolurile principale.

Scenariul și regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădurețu; Montaj imagine și sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. O producție Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuția Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producție România-Franța-Belgia.

Pagina oficială: www.bacalaureat2016.com; Facebook www.facebook.com/bacalaureatgraduatio

BILETE

Biletele vor fi puse în vânzare de luni, 13 iunie 2016, la Casieria Ateneului Tătăraşi. Preţ bilet: 10 lei. Acord parental: 12+ . Program casierie: Luni-vineri, 09.00-16.00 și cu o oră înaintea fiecărui spectacol.

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Str. ION CREANGĂ nr. 14 IAŞI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com

Web: www.ateneutatarasi.ro

FB: www.facebook.com/ateneultatarasi

PE ACEEASI TEMA:

Viața lui Iisus | Cinema Ateneu

Nomadland | Cinema Ateneu

Old: Prizonierii timpului | Cinema Ateneu

Întregalde | Cinema Ateneu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Once Upon a Time… A Symphonic Fairytale | Amfiteatrul Palas

Lux Æterna și Vocea umană/The Human Voice | Cinema Ateneu

Boss Baby: Afaceri de familie 3D | Cinema Ateneu

România sălbatică | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: