Proiectie de film francez in cadrul saptamanii ”Scoala Altfel”

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI)  în colaborare cu Revista Bilingvă Phénix organizează evenimentul „FrancoFilm” în cadrul săptămânii „Scoala Altfel”. Sâmbătă, 12 aprilie, începând cu ora 18.00, în sala Juventus a Colegiului „Sfântul Nicolae” se va desfăsura seara de film francofon la care vor participa atât elevi si studenti, cât si simpli cinefili si francofili.

Atmofera caldă si primitoare va crea un mediu favorabil vizionării lungmetrajului „Les Intouchables”(Invincibilii) ce urmăreste spargerea barierelor dintre diferite categorii sociale. Scopul urmărit de organizatori este de a promova francofonia în rândul tinerilor si de a elimina obstacolele ce apar în relatiile dintre elevi si studenti.

Philippe (Francois Cluzet), un aristocrat înstărit, rămâne paralizat în urma unui accident cu parapanta, fiind silit în această împrejurare sa îsi angajeze un asistent personal. Alegându-l pe Driss (Omar Sy), un tânăr proaspăt iesit din închisoare ce nu părea a fi potrivit pentru post, viata de după drama suferită ajunge să i se schimbe radical.

Pentru a crea un spatiu de interactiune prielnic, ASFI a primit timp de o săptămână în cadrul organizatiei 16 elevi de la Colegiul National „Mihai Eminescu” Iasi, alături de care a întreprins diverse activităti. În urma acestei perioade, elevii au pregătit evenimentul de sâmbătă, punând la punct fiecare detaliu pentru buna desfăsurare a acestuia. Seara de sâmbătă va debuta cu un moment muzical sustinut de Andrei Popa, urmând să fie întretinută de alte surprize pregătite de organizatorii evenimentului „FrancoFilm”.

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi si Revista Phénix colaborează din luna februarie a acestui an, moment în care un grup de elevi de la Colegiul National „Mihai Eminescu” coordonati de profesoara Liliana Rusu, au pus bazele unei reviste bilingve din dorinta de a readuce în atentia tinerilor limba franceză.

INFO

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi

www.asfi.ro/

www.facebook.com/asfi.ro

Colegiul Sf. Nicolae

Str. Agatha Barsescu 9

www.facebook.com/colegiulsfnicolae

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: