Proiectie de film: ”Chirita in Iasi” @Ateneul din Iasi

Ateneul din Iași vă invită joi, 2 martie, de la ora 19.00 la proiecția unei comedii spumoase, ca o cupă de șampanie, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”: “Chirița în Iași”, regia Mircea Drăgan.

„Chirița în Iași”, film românesc de comedie, apărut în 1987, în regia lui Mircea Drăgan, este adaptarea cinematografică a comediei scrise de Vasile Alecsandri. Filmul prezintă aventurile coanei Chirița – întruchipată magistral de către Draga Olteanu Matei, care, însoțită de cei trei copii ai săi – Aristița, Calipsița și Gulița, se îndreaptă spre Iași pentru a găsi gineri pe măsura „odoarelor” ei.

Înfoiata Chirița urzește mari planuri matrimoniale, fiindcă „Of, of ce supărare / De-a avea o fată mare!”.
Încurcături, urmăriri, travestiuri, leșinuri, păcăleli, învârteli, romanțe, serenade, un tumult de trivialitate dat drept umor si ironie.

Încă o pagină de referință în istoria cinematografiei noastre, „Chirița în Iași”, este un regal de costume, decoruri, joc actoricesc, iar peste toate…dulcele grai moldovenesc.

În rolurile principale: Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Rogin Constantin, Cezara Dafinescu, Mihai Fotino.

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: