Proiectie de film: ”Caravana cinematografica”

Proiecția lungmetrajului „Caravana cinematografică” va avea loc joi, 16 februarie 2017, de la ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

“Caravana cinematografică” este o comedie neagră, plasată în România anilor ’60. Filmul în regia lui Titus Muntean a obținut Premiul pentru Cea mai Bună Scenografie și Premiul pentru Cea Mai Bună Muzică Originală în cadrul decernării Premiilor Gopo – România, 2011.

Într-un sătuc izolat din Transilvania, la începutul anilor ’60 oamenii duc o existență linistită sub conducerea lui Tanasie, președinte la Consiliul Local. Însă liniștea lor va fi spulberată de o caravană cinematografică adusă de Tavi, un activist comunist ambițios, care are misiunea de a proiecta filme de propagandă. E prima sarcină de partid a lui Tavi și el se luptă s-o ducă la îndeplinire cu succes, chiar dacă ploaia stăruitoare produce inundații, iar inerția sătenilor îl frustrează continuu. Încetul cu încetul, cu toții fac compromisuri. Între timp, Tavi se îndrăgostește de Corina, învățătoarea, și, cel puțin la început, atracția pare să fie reciprocă. În cele din urmă, se pare că proiecția e gata să înceapă.

Caravana cinematografică, după o nuvelă de Ion Grosan, confirmă obsesia lui Muntean pentru intervenția forțată, cu consecințe dezastroase, a politicului în viața oamenilor banali. Culorile pastel-pastorale prind, încetul cu încetul, nuanțe funebre. Dincolo de naivitatea și umorul burlesc al situațiilor, un curent sinistru se insinuează, gradual, iar oamenii fundamental buni din sat încep să aibă nu doar frica lui Dumnezeu, ci și a noului regim.

Cu: Mircea Diaconu, Doru Boguță, Iulia Lumînare. Regia: Titus Muntean. Producator: Libra Film. Durata: 100 minute

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

Adevărul / The Truth | Cinema Ateneu

Corpus Christi | Cinema Ateneu

Made in Italy | Cinema Ateneu

Concertul – Le concert | Cinema Ateneu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Obiectul lunii martie la MNLR Iași

„Mărțișoare de călătorie” | Muzeul ”Ion Creanga”

Expoziția „Otilia Cazimir și Teodorenii”

Mari actori povestesc cum au jucat scene celebre în seria Secvențe, pe TIFF Unlimited

Scrie un comentariu: