Proiectia filmului “Misiunea directorului de resurse umane” de Eran Riklis

Proiectie urmata de o discutie cu actorul Julian Negulesco (rolul viceconsulului)
Moderator: actorul Emil Coseru
Joi, 26 aprilie, ora 19.00
Cafeneaua Maideyi
In cadrul Cafékultour

„Misiunea directorului de resurse umane” construieste un univers populat de fiinte cu suflete si constiinte amortite, in care doar un eveniment cutremurator mai poate redestepta respectul pentru valori profund umane precum dragostea si compasiunea pentru semeni.
Un atentat sinucigas petrecut intr-o piata din Ierusalim provoaca moartea unei femei necunoscute, asupra careia se gaseste un singur document: o foaie de salariu cu antetul intreprinderii unde aceasta lucra. Cand un jurnalist oportunist incearca sa provoace un scandal acuzand intreprinderea de „lipsa de umanism”, conducerea il desemneaza pe directorul de resurse umane sa se ocupe de caz. Voiajul tanarului director de resurse umane in tara de origine a femeii pentru a insoti sicriul acesteia si a lua parte la inmormantare alaturi de familie capata proportiile unei calatorii initiatice, la capatul careia va deveni mai matur, mai responsabil si mai „uman”.

Coproductie romano-israeliana de succes, filmul a fost propunerea Israelului la editia de anul acesta a Premiilor Oscar, sectiunea Cel mai bun film strain, recompensat cu 5 premii la gala premiilor industriei de film din Israel si cu premiul publicului la Festivalul de Film de la Locarno. „Misiunea directorului de resurse umane” a fost filmat in toamna lui 2009 in Israel si Romania (Bucuresti, satele Petelca, Razvani si Lupsani, Calarasi, Transfagarasan, aeroportul Sibiu, Mogosoaia si Valea Doftanei).

Julian Negulesco s-a nascut in 1946, la Ploiesti. In 1964, este admis la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, Sectia „Regie film”, absolvind facultatea in anul 1969, ca Sef de Promotie. In urmatorii ani, joaca in trei filme romanesti alaturi de Mircea Diaconu. In 1971, se stabileste in Franta, unde, un an mai tarziu, joaca alaturi de Jeanne Moreau in filmul „Chère Louise” de Philippe de Broca. Acest film devine rampa sa de lansare in Franta. Mai apoi, este distribuit in filme, alaturi de actori consacrati, precum Geraldine Chaplin (in „Le mariage à la mode” de Michel Mardore), Marie Dubois (in „BOF… ou l’Anatomie d’un livreur” de Claude Faraldo), Klaus Kinski (in „La chanson de ROLAND” de Franck Cassenti), Jean Reno (in „Le premier cercle” de Laurent Tuel). Cariera sa cinematografica se impleteste cu cea teatrala, jucand in numeroase piese pe scene din Paris, Bruxelles sau Lyon in regia unor nume precum Anne Delbée, Lucian Pintilie, Bruno Böeglin, Jean-Michel Ribes, Patrick Le Mauff, Véronique Vellard, Emmanuel Daumas, Laurent Verceletto etc. A montat el insusi peste 20 de piese de teatru, a predat in doua scoli nationale de teatru si a condus numeroase ateliere si stagii destinate profesionistilor teatrului sau mediilor scolare.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: