Proiectia filmelor “Tizic” şi “Niste dorinte” de Violeta Gorgos

Proiectia filmelor „Tizic” şi „Niste dorinte” de Violeta Gorgos/ Afis IasiTVR Iasi si Institutul francez Iasi invita pasionatii de film joi, 16 mai, de la ora 18.00, in sala „Benjamin Fondane” a Institutului francez, la un itinerar de creatie intre documentar si fictiune. Pornind de la texte ale scriitorilor Dan Lungu si Lucian Dan Teodorovici, regizoarea Violeta Gorgos a realizat filmele Tizic si Niste dorinte. Intrarea este libera.

  • „Verb – Script – Film”;
  • Joi, 16 mai, ora 18.00;
  • Sala „B. Fondane”, Institutul francez Iasi;
  • Un eveniment organizat de TVR Iasi, in parteneriat cu Institutul francez Iasi;
  • Invitati: Violeta Gorgos, Dan Lungu si Lucian Dan Teodorovici.

FILMELE

Tizic: La intalnirile lui Dan Lungu cu cititorii, i se adreseaza mereu aceeasi intrebare: „Ce este tizicul?”. Filmul ne duce acolo unde se face acest produs, obtinut dintr-un amestec de balega cu paie, uscat la soare și folosit iarna drept combustibil.
Filmul a fost produs de TVR Iasi, iar echipa de realizatori ii mai are alaturi de regizoarea Violeta Gorgos pe Cristian Sbangu (imagine) şi Marian Bucur (montaj).

Niste dorinte: „Azi mi-am dat intilnire, in parcul in care am cunoscut-o, cu cea mai frumoasa fata din oras, prima mea iubire. Si nu stiu de ce am emotii…”. E inceputul unei povestiri semnate de Lucian Dan Teodorovici. Filmul vorbeste despre emotii metamorfozate. Ea – doamna emancipata, sigura pe sine, gata oricand sa ia decizii si sa-si asume responsabilitati. El – romanticul visator, sensibil si grijuliu, dar ezitant si prins de angoase… Un cuplu obisnuit cu griji si probleme cotidiene…
Filmul a fost produs de TVR Iasi şi OWH TV Studio Chisinau. Distributie: Mihaela Strambeanu (Teatrul National din Chisinau) si Teo Corban (Teatrul National din Iasi). Regie: Violeta Gorgos; Imagine: Radu Gorgos; Montaj: Marian Bucur; Producatori: Vasile Arhire (TVR Iasi ) si Virgiliu Marginenanu (OWH TV Studio Chisinau).

INFO

www.institutfrancais-roumanie.com/language/ro

Pe aceeaşi temă:
biblioteca-640x194

”Biblioteca vie”, performance realizat de Fanny de Chaillé

Rezidente FILIT pentru scriitori romani

Scriitorii români pot aplica pentru Rezidențele FILIT 2016

tres court 2016

Festivalul International de foarte scurt metraj Très Court 2016

ifi-examene-si-cursuri

Cursuri si examene la IFI. Inscrieri pentru sesiunea de toamna 2016

Ultimele articole publicate:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festivalul de lăută din Cetatea Neamț, editia a VI-a

Agralim-2

Târgul AGRALIM 2016

cotnari rally 2016

Cotnari Rally 2016

intrecere pompieri

Cei mai buni pompieri din Romania se intrec la Iasi

Scrie un comentariu: