Proiecția documentarului “Îndrăznesc să Diversific” – primul documentar românesc despre alimentația bebelușului în primii doi ani de viață

indraznesc sa diversific

Joi, 16 iunie 2016 ora 18:00, Lion Mentor Association lansează, la nivel național, documentarul “Îndrăznesc să Diversific” – primul documentar românesc despre alimentația bebelușului în primii doi ani de viață. Orașele în care va avea loc proiecția națională sunt: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Mediaș, Miercurea-Ciuc, Ploiești, Piatra-Neamț, Sibiu, Sighișoara, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara și Tîrgoviște.

Echipa ParentIS aduce documentarul si la Iași. Lansarea va avea loc la Hotel Unirea, Sala Cuza parter. Avem alături de noi ca invitat pe Ionut Ignat, nutriționist la Nutrigo

Pentru participarea la eveniment este necesară înregistrarea pe : www.eventbrite.com/e/indraznesc-sa-diversific

“Îndrăznesc să diversific”, o producție Lion Mentor Association, realizat de Irina Thiery, este al treilea documentar al campaniei “ÎNDRĂZNESC PENTRU COPILUL MEU” după primele documentare românești despre naștere și alăptare „Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!” și respectiv „Îndrăznesc să alăptez Pași spre Conștientizare.”

Bebelușii cu vârsta minimă de 6 luni traversează o perioadă de tranziție, de la alăptare sau laptele praf la mâncarea solidă. Cum ajungi de la sânul mamei la mâncarea gătită este o întrebare care sperie o mulțime de proaspeți părinți. Răspunsul poate varia de la un medic pediatru la altul, și de la pediatru la nutriționist. Indiferent dacă aplici programul clasic sau mai modernist, respectiv autodiversificarea, trebuie în primul rând să avem încredere în instinctele innăscute de supraviețuire ale copilului și în instinctele noastre de părinți informați.

Demontăm mituri, analizăm opțiunile și dezbatem importanța citirii etichetelor de pe produsele destinate copiilor, pentru că efectele lor negative se văd pe termen lung, când nimeni nu le mai asociază cu evenimentele nefericite și alimentația greșită din trecut.

 

“Îndrăznesc să diversific” este un apel la simţul de răspundere al fiecăruia dintre noi pentru o informare corectă asupra ceea ce înseamnă cu adevărat un start sănătos, natural al copiilor noştri, precum şi pentru conştientizarea impactului calităţii informaţiilor pe care le transmitem generaţiilor viitoare.

INFO

Lion Mentor Association

www.lionmentor.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: