Programul ”Rabla” 2013: distribuirea a 3000 de tichete pentru cetateni incepe de joi, 14 noiembrie

Administratia Fondului pentru Mediu va aloca 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto national 2013. Distribuirea tichetelor valorice către colectorii validati în program se va realiza începând de joi, 14 noiembrie 2013, conform graficului postat pe site-ul institutiei (www.afm.ro).

Rabla 2013 - 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice

Repartizarea tichetelor valorice se va realiza în functie de numărul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere Si Înmatriculare a Permiselor. De asemenea, distribuirea acestora se face în mod egal între punctele de lucru apartinând colectorilor validati din judetul respectiv.

Situatia distribuirii tichetelor în fiecare judet este publicată pe site-ul AFM, la pagina www.afm.ro, la sectiunea aferentă programului. Termenul în care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maxim 10 zile. Cei care doresc să-si achizitioneze un autovehicul nou si detin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealer-ul auto acceptat în program, până la data de 20 decembrie 2013. Nota de înscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producător/dealer validat este valabilă până la data de 23 decembrie 2013.

Persoanele fizice care doresc să participe în cadrul Programului „Rabla 2013” pot accesa site-ul www.afm.ro, la sectiunea aferentă programului, unde pot consulta lista colectorilor validati, precum si cea a producătorilor/dealerilor autorizati să participe în anul 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto national. De asemenea, Administratia Fondului pentru Mediu a finalizat analiza dosarelor depuse de către persoanele juridice si institutiile publice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto national 2013. În sesiunea desfăsurată în perioada 10 iunie – 31 octombrie 2013, au fost depuse 1.451 cereri de finantare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o sumă aprobată de 10.864.500 lei.

Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice, care au fost acceptate este disponibila AICI iar lista persoanelor juridice si a institutiilor publice  respinse în Program, este disponibila  AICI. Persoanele juridice si institutiile publice respinse au posibilitatea să depună contestatii, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor.

PRECIZARI

– În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei.

– Cumularea eco-tichetului cu tichetul Rabla este posibilă în cazul achizitionării unui autovehicul electric.

– Pentru stimularea achizitionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:

  • achizitionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;
  • achizitionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km;
  • achizitionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

INFO

www.afm.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Programul ”Rabla” 2013: distribuirea a 3000 de tichete pentru cetateni incepe de joi, 14 noiembrie”

  1. Programul Rabla says:

    Cei ce sunt interesati de Programul Rabla pot afla mai multe informatii la Remat Holding care a lansat o noua platforma de informare pentru persoanele interesate.

Scrie un comentariu: