Programul ”Prima Casa”: cumpararea de locuinte ANL destinate inchirierii

Ministerul Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Agentia Natională pentru Locuinte (ANL), a lansat procedura de cumpărare a locuintelor pentru tineri, destinate închirierii, prin programul „Prima Casă”. De asemenea, locuintele pentru tineri pot fi achizitionate si prin credite ipotecare obtinute de la alte bănci.

În ultima lună, Guvernul a adoptat măsuri care să faciliteze achizitia locuintei pe care o detin chiriasii din blocurile construite prin programul ANL „Locuinte pentru tineri, destinate închirierii”, inclusiv prin facilitarea contractării de credite garantate de stat, prin programul „Prima Casă”. Acestia beneficiază, în anul 2013, de un plafon de garantare în valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program si de o valoare de înlocuire de 326 de euro/mp.

Partenerii MDRAP si ANL în această procedură sunt institutiile bancare si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii.

Titularii contractelor de închiriere pot cumpăra locuinta după primul an de chirie. În acest sens, ei trebuie să adreseze o cerere autoritătilor locale în administrarea cărora se află imobilele.

Tinerii chiriasi pot obtine informatii suplimentare privind achizitia locuintei de la sediile primăriilor pe a căror rază administrativă sunt construite, sau direct la ANL, la adresa de e-mail relpub@anl.ro sau la numerele de telefon 021/320.44.60 si 0800 800 636 – TELVERDE (apel gratuit).

Programul „Locuinte pentru tineri destinate închirierii” este implementat de ANL si finantat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice. Programul are ca obiectiv să faciliteze obtinerea, de către tinerii sub 35 de ani, a unei locuinte cu chirie. Vânzarea acestor locuinte către actualii chiriasi are ca scop obtinerea de noi resurse ce vor fi utilizate pentru finantarea în continuare a programelor destinate îmbunătătirii accesului la locuinte. Din anul 2001, prin Programul Locuinte pentru tineri, au fost receptionate 30.840 de locuinte.

INFO

E-mail: relpub@anl.ro

Telefon: 021/320.44.60 si 0800 800 636

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: