Programul Naţional ŞCOALA ALTFEL, 1-5 aprilie

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iasi găzduieşte Programul Naţional ŞCOALA ALTFEL care va avea loc în perioada 1-5 aprilie a.c., atât la sediul central din strada Bulevardul „Stefan cel Mare si Sfânt”, nr. 8, cât si la filialele de cartier din Nicolina, Alexandru, Păcurari si Tătărasi.

În această săptămână elevii vor face o incursiune în bibliotecă, în lumea cărţilor cunoscute de ei sau  vor descoperi altele noi, în colecţiile bibliotecii printr-o expoziţie virtuală de carte veche, vor învăţa să interacţioneze, să se exprime liber si vor participa  la concursuri, la Ora de cenaclu si  Ora de lectură . Toate secţiile si serviciile care lucrează cu publicul sunt implicate în activităţile de încurajare şi promovare a lecturii, a bibliotecii, respectiv: Programe Culturale, Biroul împrumut carte pentru copii, Centrul de Informare Comunitar, American Corner, Birou Filiale. Programul acestor manifestări este afisat pe pagina bibliotecii www.bjiasi.ro.

Pe data de 2 aprilie, serbăm data de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen, dar si Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret. Sărbătorirea acestei zile este un omagiu adus marelui scriitor danez, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor, dar şi o încercare în plus de a-i atrage pe cei mai mici cititori în minunatul univers al cărţilor. Cărţile marelui scriitor danez au fost traduse în peste 100 de limbi, înfrumuseţând copilăria multor generaţii de copii din întreaga lume. Cu această ocazie,biblioteca organizează expoziţii de carte pentru copii , la Complexul PALAS MALL si la sediul central.

Suntem convinşi, că această „excursie” la bibliotecă, va fi benefică pentru toţi vizitatorii, iar elevii vor reveni cu drag ca să-şi îmbogăţească cunoştinţele. În cadrul Programului educativ „Şcoala Altfel”, estimăm că ne vor vizita peste 700  utilizatori respectiv, prescolar, scolari, liceeni, profesori, oameni de cultură.

Parteneri care s-au implicat în acest program sunt : Liceele Teoretice: Waldorf , Miron Costin, AL.I. Cuza; Colegiul  Naţional „M. Eminescu”, Colegiul  Naţional „M. Sadoveanu”, Colegiul  Naţional „M. Eminescu”, Liceul Tehnologic „C. Brâncuşi“, Şcoala „Alexandru cel Bun“, Şcoala „Gh. Asachi”,Şcoala „Carol  I”, Şcoala „Şt. Bârsănescu”, Şcoala „T. Maiorescu”, Şcoala „P. Poni”, Şcoala „I.C. Brătianu”,Scoala„Gh. Călinescu”, Grădiniţa P.N.„Dancu”, Grădiniţa P.P. N.r. 9. , Grădiniţa P.N. nr. 6.

INFO

www.bjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: