Programul ”Bursele Europene: Jurnalisti in dialog” adresat jurnalistilor din presa locala

Programul „Bursele Europene: Jurnalisti în dialog” se adresează jurnalistilor din presa locală si publicistilor si bloggerilor din provincie, urmărind recunoasterea meritelor, sutinerea ziaristilor care abordează teme europene la nivel local si regional, precum si sporirea calitătii editorialelor, comentariilor, analizelor si reportajelor acestora.

În cadrul acestui program vor fi organizate în lunile iunie-iulie trei seminarii care vor aborda teme europene de maxima însemnătate pentru România, precum „Statul de drept, lupta contra coruptiei si Mecanismul de Cooperare si Verificare”,  „Provocările aderării la euro – argumente pro si contra”, „Dezoltare si politici regionale”, „Constructia europeană – institutii si procesul decizional”. Speakerii vor fi si ei jurnalisti si publicisti cunoscuti reprezentanti ai organizatorilor.

Reprezentanta Comisiei Europene si Freedom House România vor selectiona 45 de ziaristi din presa locală si bloggeri din provincie care au abordat în ultimele 12 luni în editorialele, comentariile, analizele ori reportajele lor subiecte care au legătură cu tematica europeană. Cei 45 selectionati vor participa la unul dintre cele trei seminare care se vor desfăsura în perioada 15 iunie – 31 iulie.

INSCRIERE

Termenul limită pentru înscrierea la această selectie este 5 iunie 2014. Pentru înscriere trebuie:

  • completată fisa de înscriere – download BEJ_Fisa_de_inscriere.pdf
  • trimise maximum trei editoriale, comentarii, analize ori reportaje care au legătură cu tematica europeană realizate, publicate ori difuzate în perioada mai 2013 – aprilie 2014.

Fisa de înscriere completată, în format pdf ori jpeg, si produsele editoriale cu care vă înscrieti pentru această selectie vor fi trimise prin e-mail la bej@freedomhouse.ro, cu Cc la gelutrandafir@freedomhouse.ro. Vă rugăm să mentionati drept titlu al email-ului: Înscriere [prenume] [nume] Bursele europene: Jurnalisti în dialog Puteti trimite originalele si prin postă la adresa: Freedom House România, bd. Ferdinand nr.125, cod 021396, sect. 2, Bucureşti, România.

Procesul de selectie se va desfăsura în perioada  6-10 iunie.

În 10 iunie 2014 vor fi comunicate rezultatele selectiei, urmând alocarea participantilor selectionati pe cele trei seminare, în functie de optiunile lor si de distanta fată de locul de desfăsurare al evenimentului.

După desfăsurarea celor trei seminare, organizatorii vor selectiona 12 dintre cei mai activi participanti, jurnalisti, publicisti ori bloggeri din provincie care au manifestat cel mai mare interes pentru tematica europeană dezbătută, acestia urmând să facă vizite de studiu si stagii la institutii europene.

Persoană de contact: Gelu Trandafir – Director de comunicare, Freedom House România Tel.: 0723.303.310 E-mail: gelutrandafir@freedomhouse.ro

INFO

www.freedomhouse.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: