Programe de specializare pentru asistenţii medicali generalişti şi de pediatrie

Asistenţii medicali generalişti şi de pediatrie încadraţi pe posturi în Radiologie-imagistică medicală, Laborator, Balneo-fizioterapie, Nutriţie şi dietetică şi Igienă şi sănătate publică pot obţine, și în acest an, recunoaşterea specializărilor în care lucrează.

Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti a trimis filialelor judeţene ale Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România o adresă în acest sens.

„În baza prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii nr. 613/2013 privind aprobarea Normelor de organizare şi desfăşurare a programelor de pregătire pentru obţinerea specializărilor în domenii complementare specialităţii de bază de către asistenţii medicali generalişti şi asistenţii medicali de pediatrie, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii organizează prin Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti programe de specializare pentru asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de pediatrie în specialităţile: Radiologie-imagistică medicală, Laborator, Balneo-fizioterapie, Nutriţie şi dietetică şi igienă şi sănătate publică”, se precizează în documentul semnat de prof. univ. dr. Cristian Vlădescu, director general, și dr. Livia Nanu, director al SNSPMPDS București.

„Este un lucru bun, deoarece din anii ’90 şcolile postliceale şi universităţile nu au mai şcolarizat asistenţi medicali de radiologie, laborator, nutriţie şi dietetică, igienă şi sănătate publică. În consecință, aceste specialităţi au devenit deficitare în sistem și pe posturile respective au fost angajaţi asistenţi medicali generalişti, cărora nu le era însă recunoscută a doua specialitate. De câțiva ani, acest lucru este posibil, dar soluția pe termen lung cred că este reînceperea școlarizării pe specialitățile încă deficitare”, a precizat Liliana Pintilie, preşedintele Filialei Iaşi a OAMGMAMR.

INSCRIERI

Înscrierile la programele de specializare, pentru anul de învăţămănt 2015-2016, se realizează pe baza propunerilor înaintate de unităţile sanitare publice şi private. Adresele prin care se solicită înscrierea la programele de specializare se transmit prin fax la nr. 021 – 255.64.45, până la 1 septembrie 2015. Alte detalii referitoare la programele de specializare, pe site-ul www.snspms.ro.

Anul trecut, în urma unui examen, 23 de asistenţi medicali au obţinut recunoaşterea specializării în Laborator, iar 14 în Radiologie-imagistică medicală.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Programe de specializare pentru asistenţii medicali generalişti şi de pediatrie”

  1. CRISTINA says:

    Buna ziua, as dori daca s-ar putea sa imi trimiteti si mie pe mail cand sunt cursuri de perfectionare pt. asistent medical generalist de laborator.M-ar interesa in orasul Cluj Napoca. Multumesc.

Scrie un comentariu: