Program special TVR Iasi si TVR 3 / 23-24 ianuarie

In zilele de 23 si 24 ianuarie, TVR Iasi va invita sa urmariti un program special dedicat infaptuirii actului istoric al Unirii Principatelor Romane. Intreg parcursul mediatic al TVR Iasi in aceste zile va fi destinat atat rememorarii celor mai importante evenimente ce au precedat alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor doua tari romane, cat si exemplificarii in prezent a importantei acestui unic si decisiv moment pentru identitatea nationala.

24 ianuarie 2013 la iasi

Miercuri, 23 ianuarie, ora 19:00, pe canalul TVR Iasi va fi difuzata piesa de teatru Povestea Unirii de Tudor Soimaru cu actorii Teofil Valcu, Gheorghe Cozorici, Tudor Gheorghe, Papil Panduru, Constantin Dinulescu, inregistrare din anul 1986.

Implinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor va fi reflectata joi, 24 ianuarie, incepand la ora 7:00 cu emisiunea Regional Cafe transmisa simultan pe TVR Iasi si TVR3. Cu acest prilej, vor fi prezentate documente in premiera si exponate unicat ce constituie marturii ale acestui moment. In studio se vor afla istoricii Aurica Ichim si Catalin Botosineanu si interpretii Veta Biris si Nicolae Glib. Studiourile TVR Timisoara si TVR Craiova vor reflecta atmosfera de atunci in celelate provincii istorice, iar itinerarul Unirii va reveni in Moldova prin reportajele realizate la Focsani si la Palatul Cuza de la Ruginoasa. De la ora 9:30, sub genericul “Clipa unica de istorie”, Studioul TVR Iasi va transmite ceremonialul manifestarilor desfasurate in Piata Unirii din Iasi. Semnificatiile evenimentului vor fi comentate in studio de Prof. Dr. Adrian Cioroianu, Decan al Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti si Prof. Dr. Gheorghe Iacob, Prorector al Universitatii Al. I. Cuza din Iasi. Marcarea zilei Unirii va fi implinita prin editia speciala a emisiunii Televiziunea Mea de la ora 17:00. Aurica Ichim impreuna cu invitatii sai, Smaranda Galea si Gheorghe Balan, ne invita sa pasim in atmosfera acelor ani.

PROGRAM

Miercuri, 23 ianuarie

  • ora 19:00 – Teatru “Povestea Unirii” de Tudor Soimaru, inregistrare din 1986

Joi, 24 ianuarie

  • ora 07:00 – Regional Café – Matinal Special de Ziua Unirii (in direct TVR Iasi si TVR3)
  • ora 9:30 – “Clipa Unica de Istorie”, Transmisiune in direct din Piata Unirii Iasi pe canalele TVR Iasi si TVR3. Invitati: Prof. Dr. Adrian Cioroianu, Decan al Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti si Dr. Gheorghe Iacob, Prorector al Universitatii Al. I. Cuza din Iasi.
  • ora 16:00 – Drumuri printre amintiri, film din arhiva TVR
  • ora 16:20 – Mos Ioan Roata si Unirea, film din arhiva TVR
  • ora 16:30 – Unirea, Natiunea a facut-o!, film din arhiva TVR
  • ora 17:00 – Editie Speciala „Televiziunea Mea”

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: